More

  Amazon zegt dat het op 19 januari stopt met het accepteren van in het VK uitgegeven Visa-creditcards |

  Amazon heeft zijn strijd met Visa geëscaleerd: vanaf 19 januari 2022 zal de e-commercegigant stoppen met het accepteren van Visa-creditcards die zijn uitgegeven in het VK. Het stelde Amazon UK-klanten in een e-mail op de hoogte van de wijziging en beschuldigde de hoge kosten die Visa in rekening bracht voor creditcardtransacties. Kopers kunnen hun Visa-creditcards in ieder geval de hele vakantie blijven gebruiken, maar daarna moeten ze overstappen op een Visa-debetkaart of een andere creditcard zoals een Mastercard of een AMEX.

  Een Amazon-woordvoerder zei in een verklaring:

  “De kosten van het accepteren van kaartbetalingen blijven een obstakel voor bedrijven die ernaar streven om de beste prijzen voor klanten te bieden. Deze kosten zouden in de loop van de tijd moeten dalen met technologische vooruitgang, maar in plaats daarvan Als gevolg van de aanhoudend hoge betalingskosten van Visa, betreuren we het dat Amazon.co.uk vanaf 19 januari 2022 geen in het VK uitgegeven Visa-creditcards meer zal accepteren. betaalkaarten (inclusief Visa-betaalpassen) en andere niet-Visa-creditcards om te winkelen op Amazon.co.uk. Met het snel veranderende betalingslandschap over de hele wereld zullen we namens klanten blijven innoveren om sneller, goedkoper, en meer inclusief betalingsopties naar onze winkel s over de hele wereld.”

  Ondertussen zei een Visa-woordvoerder dat het bedrijf teleurgesteld is dat “Amazon dreigt de keuze van de consument in de toekomst te beperken.” Ze voegden eraan toe: “Als de keuze van de consument beperkt is, wint niemand.” Ze zeiden ook dat Visa werkt aan een oplossing met de e-commercegigant, zodat kaarthouders hun in het VK uitgegeven Visa-creditcards op de website kunnen blijven gebruiken “zonder door Amazon opgelegde beperkingen vanaf januari 2022”. Het is vermeldenswaard dat Amazon een veel betere relatie heeft met andere creditcardaanbieders. De e-commercegigant heeft momenteel een partnerschap met Mastercard voor consumentencreditcards en met AMEX voor visitekaartjes in het VK.

  De bedrijven voeren mogelijk een openbare oorlog in een poging om betere voorwaarden van elkaar te krijgen ander. Amazon heeft de afgelopen maanden druk uitgeoefend op het creditcardmerk en is op 15 september begonnen met het opleggen van een toeslag van 0,5 procent op Visa-creditcardaankopen op zijn website in Singapore. Anderhalve maand daarna begon Amazon ook een toeslag te heffen op Visa-transacties in Australië. In beide gevallen bood het bedrijf klanten een cadeaubon (AU$20 en SG$30) aan om een ​​alternatieve betaalmethode toe te voegen die geen Visa-creditcard is.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]