More

  Peloton klaagt rivalen aan wegens vermeende octrooi-inbreuk met betrekking tot klassen op aanvraag |

  Peloton heeft nieuwe rechtszaken aangespannen tegen twee van zijn rivalen, iFit en Echelon. Het beweert dat de bedrijven tot vier patenten schenden die het bezit met betrekking tot on-demand klassen, waarvan het er vorige week één heeft verkregen, zoals Bloomberg Law opmerkt. Peloton eist een gerechtelijk bevel om de verkoop van de apparaten te blokkeren totdat de patenten verlopen, naast compensatie. In beide gevallen beschuldigt Peloton concurrenten ervan te proberen om van hun technologie af te komen.

  De iFit-klacht betreft NordicTrack-, ProForm- en FreeMotion-producten die het leaderboard van het bedrijf en/of de ActivePulse- of SmartAdjust-functies gebruiken. “Voorafgaand aan de acties die aanleiding gaven tot deze reeks, heeft iFit Functionality nooit live lessen gegeven – dwz lessen gegeven door instructeurs en gestreamd naar de apparaten van gebruikers in vrijwel realtime – of bood het haar leden de mogelijkheid om deel te nemen aan competitieve lessen via een leaderboard. In plaats daarvan stond iFit Functionality abonnees alleen toe om samen met vooraf opgenomen oefenlessen op hun machines te volgen, zonder enige vorm van betrokkenheid van de gemeenschap”, schreef Peloton in de indiening.

  Het beschuldigt iFit ervan “er enorm van te profiteren” inbreuk.” In oktober stopte iFit zijn plan om naar de beurs te gaan vanwege ongunstige marktomstandigheden.

  Wat Echelon betreft, richt Peloton zich op de Smart Connect EX1, EX3, EX4s, EX5, EX5s, EX-7s, EX-Pro en GT+ fietsen; Stride en Stride-5s loopbanden; Row, Row-s en Row-7s roeiers; en de Echelon Fit-app. Peloton beweert dat, voordat het de Tread uitbracht, “het niet bekend was dat loopbanden een leaderboard boden” en dat Echelon nu een “copycat-leaderboard” heeft met een “‘Online Filter’ waarmee gebruikers kunnen ‘zien wie neemt een On Demand-les tegelijk.'”

  Peloton heeft de afgelopen jaren een netelige relatie met beide bedrijven gehad. Het heeft iFit (voorheen bekend als Icon Health and Fitness) aangeklaagd wegens octrooi-inbreuk in het verleden en vice versa. Peloton diende in 2019 ook een aanklacht in tegen Echelon wegens onder meer “het nabootsen van de Peloton Bike-ervaring”. heeft contact opgenomen met iFit en Echelon voor commentaar.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]