More

  Microsoft blokkeert een tijdelijke oplossing waardoor Windows 11-gebruikers de Edge-browser kunnen vermijden |

  Microsoft is van plan Windows 11 bij te werken om een ​​tijdelijke oplossing te blokkeren waardoor gebruikers de zoekresultaten in het menu Start kunnen openen in een andere browser dan Edge. De maas in de wet werd gepopulariseerd door EdgeDeflector, een app waarmee je een aantal van de ingebouwde browserbeperkingen in Windows 10 en 11 kunt omzeilen. Vóór deze week waren bedrijven zoals Mozilla en Brave van plan om vergelijkbare tijdelijke oplossingen te implementeren zodat gebruikers Start kunnen openen. menu resultaten in hun respectievelijke browsers, maar kunnen dit nu niet doen.

  Toen het blok vorige week voor het eerst verscheen in een vroege preview-build van Windows 11, leek het alsof het per ongeluk was toegevoegd. Maandag bevestigde het bedrijf echter dat het opzettelijk de maas in de wet had gesloten.

  “Windows maakt openlijk applicaties en services op zijn platform mogelijk, inclusief verschillende webbrowsers”, vertelde een woordvoerder van Microsoft aan The Verge. “Tegelijkertijd biedt Windows ook bepaalde end-to-end klantervaringen in zowel Windows 10 als Windows 11, de zoekervaring vanaf de taakbalk is zo’n voorbeeld van een end-to-end-ervaring die niet is ontworpen om te worden omgeleid . Wanneer we ons bewust worden van ongepaste omleiding, brengen we een oplossing uit.”

  Daniel Aleksandersen, de ontwikkelaar van EdgeDeflector, was er snel bij om de verhuizing te bekritiseren. “Dit zijn niet de acties van een attent bedrijf dat om zijn product geeft”, zei hij in een blogpost. “Microsoft is geen goede rentmeester van het Windows-besturingssysteem. Ze geven prioriteit aan advertenties, bundelware en serviceabonnementen boven de productiviteit van hun gebruikers.’

  Mozilla was op dezelfde manier kritisch over Microsoft. “Mensen verdienen keuze. Ze moeten de mogelijkheid hebben om eenvoudig en gemakkelijk standaardinstellingen in te stellen en hun keuze voor de standaardbrowser moet worden gerespecteerd’, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen The Verge. “We hebben gewerkt aan code die Firefox start wanneer het microsoft-edge-protocol wordt gebruikt voor gebruikers die Firefox al als hun standaardbrowser hebben gekozen. Na de recente wijziging naar Windows 11 zal deze geplande implementatie niet langer mogelijk zijn.”

  Behalve het feit dat Microsoft Edge voor zichzelf zou moeten laten spreken, roept het gedrag van het bedrijf hier vragen op over zijn prioriteiten. Windows 11 maakt het niet eenvoudig om van standaardbrowser te wisselen. Iemand zou niet de moeite moeten nemen om Windows te vertellen dat ze een andere browser willen gebruiken, alleen voor het besturingssysteem om ze webpagina’s te laten zien in een browser waarvan ze specifiek hebben besloten dat ze ze niet willen gebruiken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]