More

  TD Pilot laat mensen met een handicap iPads met hun ogen bedienen |

  Er is veel nieuws in iPadOS 15, maar het bevat ook een ondergewaardeerde toegankelijkheidsupgrade: ondersteuning voor eye-tracking-apparaten van derden. Hierdoor kunnen mensen met een handicap iPad-apps en spraakgeneratiesoftware eenvoudig door middel van oogbewegingen gebruiken – er is geen interactie met het aanraakscherm vereist. Tobii Dynavox, de ondersteunende technologieafdeling van het eye-trackingbedrijf Tobii, heeft jarenlang met Apple samengewerkt om dat mogelijk te maken. En nu is het bedrijf klaar om TD Pilot aan te kondigen, een apparaat dat de iPad-ervaring wil bieden aan de naar schatting 50 miljoen mensen wereldwijd die communicatiehulp nodig hebben.

  Galerij: TD Pilot eye-tracker voor iPads | 8 Foto’s

  /8

  Galerij: TD Pilot eye-tracker voor iPads | 8 Foto’s

  /8

  De TD Pilot is in feite een superkrachtig frame voor Apple’s tablets: hij past in iets zo groot als de iPad Pro 12,9-inch, en hij past ook in grote luidsprekers, een verlengde accu en een rolstoelbevestiging. Het is gelukkig water- en stofbestendig, dus het zal de tijd in een regenbui of zelfs de douche van een gebruiker overleven. Er is ook een secundair “partnervenster” op de achterkant dat aangeeft wat een TD Pilot-gebruiker zegt, dat tot doel heeft het gesprek natuurlijker te laten aanvoelen.

  Maar, zegt CEO Fredrik Ruben tegen , TD Pilot geeft gebruikers met een handicap dezelfde soort flexibiliteit als niet-gehandicapten. Sommigen hebben misschien niet de volledige kracht van een Windows-pc nodig, of misschien werken ze liever met de eenvoudigere interface op een iPad. TD Pilot-gebruikers kunnen eye-tracking ook gebruiken om sommige iPadOS-games te spelen, zolang ze geen extreem snelle bewegingen vereisen.

  Terwijl Tobii Dynavox de huidige marktleider is in eye-tracking-oplossingen, is een een kleiner bedrijf leverde uiteindelijk eerst iPad-ondersteuning. Skyle van Inclusive Technology werd vorig jaar gelanceerd en maakt blikcontrole mogelijk door gebruik te maken van de Assistive Touch-functie van de iPad. Die was oorspronkelijk bedoeld voor muizen en andere invoerapparaten. Daarom beweert Ruben dat de techniek meer lijkt op geëmuleerde tracking, omdat je naar een cursor moet staren om deze te verplaatsen. Toch was een korte recensie van het YouTube-kanaal Products for pALS behoorlijk gunstig (en had ook wat minder vriendelijke dingen te zeggen over de gedateerde software van Tobii Dynavox).

  Skyle’s prijs van $2.995 kan ook een ander voordeel zijn als uw verzekering TD Pilot niet dekt.

  Zonder verzekering zouden de totale kosten van de TD Pilot kunnen oplopen tot $ 10.000, exclusief de kosten van de iPad. Een deel van die kosten zou ook gaan naar het installeren van het apparaat en het betalen van de software van Tobii Dynavox. dims?image_uri=https% 3A%2F%2Fs.yimg.comTobii Dynavox

  Toen ik een paar jaar geleden Tobii’s eye-tracking-technologie in VR uitprobeerde, voelde het als een superkracht. Ik zou een doel ver weg kunnen raken met een steen door er simpelweg op te focussen. Het is niet moeilijk om te zien hoe nuttig die technologie zou kunnen zijn met een iPad voor gebruikers met een handicap. Vorig jaar zeiden we dat ondersteunende technologie nog een lange weg te gaan had, ondanks enige vooruitgang van bedrijven als Microsoft en Google. Dus het is op zijn minst bemoedigend om een ​​andere oplossing te zien opduiken, vooral een die Apple dwong om zijn beperkende ecosysteem open te stellen in naam van toegankelijkheid.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]