More

  IBM zegt dat zijn nieuwe kwantumchip niet kan worden gesimuleerd door klassieke supercomputers |

  IBM claimt een grote stap te hebben gezet in de richting van praktische kwantumberekening. Maandag onthulde het bedrijf Eagle, een kwantumprocessor van 127 qubit. IBM beweert dat het de eerste dergelijke processor is die niet kan worden gesimuleerd door een klassieke supercomputer. Om te begrijpen wat dat betekent, zegt het bedrijf dat om Eagle te simuleren, je meer klassieke stukjes nodig hebt dan er atomen zijn in elk mens op aarde. IBM schrijft de doorbraak toe aan een nieuw ontwerp dat de besturingscomponenten van de processor op meerdere fysieke niveaus plaatst, terwijl de qubits zich op een enkele laag bevinden. Het is een ontwerp dat volgens het bedrijf een aanzienlijke toename van de rekenkracht mogelijk maakt.

  Een aspect van Eagle waar het bedrijf het momenteel niet over heeft, is het kwantumvolume. Het is bedacht door IBM en is een meeteenheid die probeert de prestaties van een kwantumcomputer te meten door een holistische kijk op de verschillende onderdelen te nemen. Het houdt niet alleen rekening met qubits, maar ook met de manier waarop ze met elkaar omgaan. Hoe hoger het kwantumvolume, hoe beter een kwantumcomputer in staat is om moeilijke problemen aan te pakken.

  dims?image_uri=https%3A%2F%2Fs .yimg.com

  Zonder het kwantumvolume van de Eagle-processor te kennen, is het moeilijk om precies te zeggen hoe het zich verhoudt tot wat er al is. Afgelopen oktober beweerde Honeywell dat zijn systeemmodel H1 een kwantumvolume van 128 had met slechts 10 verbonden qubits. Ter referentie, eerder in het jaar kondigde IBM een 27 qubit-systeem aan met een toen toonaangevend kwantumvolume van 64. Het is duidelijk dat de nieuwe processor van het bedrijf krachtig is, maar qubits vertellen hier niet het hele verhaal.

  Wat ook opvalt aan Eagle is dat IBM geen kwantumsuprematie claimt. Volgens het bedrijf is het een stap in de richting van die mijlpaal, maar de processor is nog niet op het punt waar hij problemen kan oplossen die klassieke computers niet kunnen. In 2019 veroorzaakte Google controverse toen het (kort) beweerde dat het de prestatie had bereikt met zijn Sycamore-systeem. Destijds noemde IBM de beweringen van het bedrijf ‘onverdedigbaar’, gebaseerd op het feit dat Google de computer heeft gebouwd om één specifieke vergelijking op te lossen.

  IBM zal Eagle vanaf volgende maand beschikbaar stellen aan geselecteerde leden van zijn Quantum Network.< /p>

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]