More

  Apple biedt $30 miljoen aan om controverse over het zoeken naar tassen te regelen |

  Vorig jaar oordeelde het hooggerechtshof van Californië dat Apple de wet overtrad door werknemers niet te betalen terwijl ze wachtten op de verplichte doorzoekingen van hun tas en iPhone. Nu heeft Apple aangeboden $ 30 miljoen te betalen om de rechtszaak te schikken en advocaten van de werknemers hebben er bij hen op aangedrongen om het te accepteren, meldt Apple Insider. “Dit is een belangrijke schikking zonder terugvordering die is bereikt na bijna acht jaar hard bevochten rechtszaken”, schreef advocaat Lee Shalov van eiseres in de voorgestelde schikking die werd gezien door Courthouse News.

  Werknemers lanceerden de rechtszaak al lang geleden 2013, zeggen dat ze niet werden betaald terwijl ze werden doorzocht op gestolen goederen of handelsgeheimen. De arbeiders hadden het gevoel dat ze tijdens dat proces van vijf tot twintig minuten nog steeds onder de “controle” van Apple stonden en daarom moesten worden gecompenseerd. Apple voerde op zijn beurt aan dat de werknemers ervoor konden kiezen hun tassen of iPhones niet mee te nemen, waardoor een zoektocht in de eerste plaats werd vermeden.

  Apple won een eerdere strijd in de rechtbank, maar de zaak ging naar de California Supreme Rechtbank in hoger beroep. Daar oordeelden de rechters dat Apple-werknemers “duidelijk onder Apple’s controle stonden in afwachting van en tijdens het zoeken naar uitgangen.” De rechtbank verwierp het argument van Apple dat het meenemen van een tas naar het werk een gemak voor de werknemers was, met name dat Apple vond dat werknemers hun iPhone niet per se mee naar het werk hoefden te nemen.

  “De karakterisering van de iPhone als onnodig voor zijn eigen medewerkers staat haaks op de beschrijving van de iPhone als een ‘geïntegreerd en integraal’ onderdeel van het leven van alle anderen’, schreven de rechters. In die verklaring verwees de rechtbank naar een interview met Tim Cook uit 2017 waarin hij verklaarde dat de iPhone “zo zo geïntegreerd en integraal in ons leven was, dat je er niet aan zou denken om zonder de iPhone het huis uit te gaan.”

  De schikking moet nog worden goedgekeurd door de eisers. Bijna 12.000 huidige en voormalige Apple Store-medewerkers in Californië die bij de rechtszaak betrokken zijn, kunnen een maximale betaling van ongeveer $ 1.200 ontvangen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]