More

  NHTSA gaat Tesla-botsing onderzoeken die worden toegeschreven aan Full Self-Driving beta |

  Vindt u het idee dat Tesla eigenaren volledige zelfrijdende bèta’s laat testen op de openbare weg u ongemakkelijk? Je bent niet de enige. Reuters meldt dat de National Highway Traffic Safety Administration een klacht van een bestuurder onderzoekt dat de FSD-bèta leidde tot een aanrijding op 3 november in Brea, Californië. De eigenaar beweerde dat zijn Model Y de verkeerde rijbaan inreed, wat leidde tot een botsing met een andere auto en ernstige schade aan de linkerkant.

  De EV gaf halverwege de bocht een waarschuwing, aldus de bestuurder. De FSD-software zou de bestuurder echter niet in staat stellen de controle terug te krijgen en de auto op de verkeerde rijstrook te dwingen. Tesla heeft niet gereageerd op het incident en wordt verondersteld zijn PR-team te hebben ontbonden. De autofabrikant heeft de bèta meestal beperkt tot vrijwillige chauffeurs met hoge veiligheidsscores en waarschuwde dat testers klaar moesten zijn om het op korte termijn over te nemen.

  Het onderzoek zal niet noodzakelijkerwijs concluderen dat FSD verantwoordelijk was voor de botsing, of leiden tot grote actie tegen Tesla. Het is echter de laatste in een groeiend aantal run-ins tussen Tesla en regelgevers. De NHTSA lanceerde in augustus een onderzoek naar Autopilot na een reeks ongevallen met voertuigen van hulpdiensten, en uitte in oktober haar bezorgdheid dat Tesla een bètaversie gebruikte “op de openbare weg”. Ambtenaren zijn niet blij dat Tesla test in echt verkeer, en het onderzoek zou hun zaak kunnen ondersteunen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]