More

  Naar verluidt heeft het Witte Huis Intel ontmoedigd om de chipproductie in China te stimuleren |

  President Bidens inspanningen op het gebied van veiligheid en binnenlandse productie kunnen een uitgesproken effect hebben op Intels plannen. Bronnen bij Bloomberg beweren dat het Witte Huis Intel “sterk ontmoedigd” heeft om de chipproductie in China op te voeren om de chiptekorten aan te pakken. De verbeterde capaciteit had voor eind 2022 beschikbaar kunnen zijn, maar de regering-Biden maakte zich naar verluidt zorgen over veiligheidsproblemen.

  Volgens de tipgevers sloot het halfgeleiderbedrijf toekomstige Chinese productieverhogingen niet volledig uit. Er wordt echter aangenomen dat Intel momenteel “geen plannen” heeft.

  Intel erkende het bezwaar van de regering niet rechtstreeks in een verklaring, maar verwelkomde “andere oplossingen” om aan de vraag naar chips te voldoen. Het bedrijf had samen met de VS naar een “aantal benaderingen” gekeken, waaronder de productie van nieuwe wafels in de VS en Europa.

  Een dergelijke benadering zou niet verrassend zijn, als deze klopt. Biden bleef een voorzichtige houding aannemen ten opzichte van Chinese technologie en ging zelfs zo ver dat hij een wet ondertekende die Huawei en ZTE verbiedt om FCC-netwerklicenties te ontvangen. Hoewel de bronnen niet ingaan op de beveiligingsproblemen met Intel, zei bedrijfsleider Pat Gelsinger eerder dat een grote afhankelijkheid van Aziatische productie een bedreiging voor de toeleveringsketen vormde. Er zijn ook historische zorgen geweest dat bedrijven op ongepaste wijze gevoelige technologie met China deelden.

  Zelfs als veiligheid geen probleem zou zijn, zou economische ontwikkeling een factor kunnen zijn. Biden heeft aangedrongen op meer productie in de VS om chiptekorten aan te pakken, en Intel’s gerapporteerde Chinese uitbreiding zou in tegenspraak zijn geweest met dat beleid. Het zou ook niet geholpen hebben bij pogingen om China’s groei als economische supermacht tegen te gaan.

  Wat de redenering ook is, een verandering van gedachten als deze dreigt ook de chiptekorten te verlengen. Terwijl Intel Amerikaanse fabrieken bouwt en externe productiehulp vraagt, zullen die inspanningen tijd vergen en zullen mogelijk niet alle tekortkomingen worden gedekt. Intel moet mogelijk op korte termijn een klap voor de productie accepteren om de doelen van het Witte Huis te halen, vooral als het fabrieksgerichte fondsen wil van de vastgelopen CHIPS-wet.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]