More

  FBI-e-mailservers werden gehackt om een ​​beveiligingsonderzoeker aan te vallen |

  De FBI lijkt te zijn gebruikt als pion in een gevecht tussen hackers en beveiligingsonderzoekers. Volgens Bleeping Computer heeft de FBI bevestigd dat indringers vandaag (13 november) zijn e-mailservers hebben gecompromitteerd om valse berichten te verzenden waarin wordt beweerd dat ontvangers vatbaar zijn voor gegevensinbreuken. De e-mails probeerden de niet-bestaande aanvallen te lokaliseren op Vinny Troia, de leider van dark web-beveiligingsbedrijven NightLion en Shadowbyte.

  De non-profit inlichtingenorganisatie Spamhaus wierp snel licht op de valse berichten. De aanvallers gebruikten legitieme FBI-systemen om de aanval uit te voeren, met behulp van e-mailadressen die onder andere uit een database voor de American Registry for Internet Numbers (ARIN) waren geschraapt. Meer dan 100.000 adressen ontvingen de valse e-mails in ten minste twee golven.

  De FBI beschreef de hack als een “lopende situatie” en had aanvankelijk niet meer details om te delen. Het vroeg e-mailontvangers om dergelijke berichten te melden bij het Internet Crime Complaint Center of de Cybersecurity and Infrastructure Security Agency. Troia vertelde Bleeping Computer dat hij dacht dat de daders gelinkt zouden kunnen zijn aan ‘Pompomourin’, een persoon die de onderzoeker in het verleden heeft aangevallen.

  Vetes tussen hackers en de beveiligingsgemeenschap zijn niet nieuw. In maart probeerden aanvallers die Microsoft Exchange-servers exploiteerden beveiligingsjournalist Brian Krebs te betrekken bij het gebruik van een frauduleus domein. Het komt echter zelden voor dat ze echte domeinen van een overheidsinstantie zoals de FBI gebruiken als onderdeel van hun campagne. Hoewel dat misschien effectiever is dan normaal (de FBI werd overspoeld met telefoontjes van bezorgde IT-beheerders), zou het ook kunnen leiden tot een bijzonder snelle reactie – wetshandhavers zullen niet vriendelijk zijn om een ​​slachtoffer te zijn.

  iDeze inhoud is dat niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]