More

  De boeken raken: waarom we onszelf niet kunnen ‘stralen’ in Star Trek-stijl |

  Gene Roddenberry was een man die zijn tijd ver vooruit was en voorspelde nauwkeurig de ontwikkeling van fantastische gadgets zoals flip-telefoons, tabletcomputers, Bluetooth en bionische ogen – zelfs trekstralen. Maar één technologie waar Roddenberry in de jaren zestig om vroeg, moet nog van het scherm verdwijnen: teleportatie. Het is niet alleen dat “we gewoon niet genoeg macht hebben”, zoals Scotty zou zeggen, we missen ook de fundamentele kennis om het te realiseren. Voor nu tenminste. In hun nieuwste boek, Frequently Asked Questions about the Universe, gaan Jorge Cham en Daniel Whiteson dieper in op deze en tal van andere dilemma’s waarmee de mensheid wordt geconfronteerd – van de vraag of er een hiernamaals is, waarom buitenaardse wezens nog geen contact met ons hebben opgenomen, of dat onze waarneembare het bestaan ​​is eigenlijk een computersimulatie.

  veelgestelde vragen over het universumVeelgestelde vragen over het universum”/>Veelgestelde vragen over Pinguin

  Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit fragment mag worden gereproduceerd of herdrukt zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.

  Als je droom van teleportatie het ene moment hier is en het volgende moment op een totaal andere plaats, dan zijn we verdrietig om u meteen te vertellen dat dit onmogelijk is. Helaas heeft de natuurkunde een aantal behoorlijk harde regels over alles wat onmiddellijk gebeurt. Alles wat er gebeurt (een gevolg) moet een oorzaak hebben, wat op zijn beurt de overdracht van informatie vereist. Denk er eens over na: om twee dingen causaal met elkaar in verband te brengen (zoals je hier verdwijnt en je ergens anders verschijnt), moeten ze op de een of andere manier met elkaar praten. En in dit universum heeft alles, inclusief informatie, een snelheidslimiet.

  Informatie moet net als al het andere door de ruimte reizen, en het snelste dat alles in dit universum kan reizen, is de snelheid van het licht. Eigenlijk had de lichtsnelheid de “informatiesnelheid” of “de snelheidslimiet van het universum” moeten worden genoemd. Het zit ingebakken in de relativiteit en het idee van oorzaak en gevolg, die de kern vormen van de natuurkunde.

  Zelfs zwaartekracht kan niet sneller bewegen dan licht.

  Zo lang duurt het voor informatie om de drieënnegentig miljoen mijl tussen hier en daar af te leggen. Als de zon zou verdwijnen (teleporteren voor zijn eigen vakantie), zou de aarde acht minuten in zijn normale baan blijven voordat hij besefte dat de zon weg was.

  Dus het idee dat je op één plek kunt verdwijnen en onmiddellijk weer op een andere plaats verschijnen, is vrijwel uitgesloten. Er moet iets tussenin gebeuren, en dat iets kan niet sneller dan het licht bewegen.

  Gelukkig zijn de meesten van ons niet zo’n voorstander van de definitie van ‘teleportatie’. De meesten van ons zullen “bijna onmiddellijk” of “in een oogwenk” of zelfs “zo snel als de natuurwetten toelaten” voor onze teleportatiebehoeften. Als dat het geval is, zijn er twee opties om een ​​teleportatiemachine te laten werken:

  1. Je teleportatiemachine kan je met de snelheid van het licht naar je bestemming sturen.

  2. Je teleportatiemachine kan op de een of andere manier de afstand tussen waar je bent en waar je heen wilt verkorten.

  Optie #2 is wat je het “portaal”-type teleportatie zou kunnen noemen. In films zou het het soort teleportatie zijn dat een deur opent, meestal door een wormgat of een soort extradimensionale subruimte, waar je doorheen stapt om jezelf ergens anders te vinden.

  We hebben niet echt een wormgat gezien, en we hebben ook geen idee hoe we er een moeten openen of bepalen waar het naartoe leidt. En extra dimensies zijn niet echt iets waar je naar kunt verhuizen. Ze vertegenwoordigen alleen extra manieren waarop je deeltjes zouden kunnen wiebelen.

  Veel interessanter om over te praten is optie #1, die, naar het blijkt, misschien iets is dat we in de nabije toekomst kunnen doen toekomst.

  Met de snelheid van het licht komen

  Als we niet meteen op andere plaatsen kunnen verschijnen, of snelkoppelingen door de ruimte kunnen nemen, kunnen we er dan in ieder geval zo snel mogelijk komen? De topsnelheid van het universum, driehonderd miljoen meter per seconde, is snel genoeg om je woon-werkverkeer tot een fractie van een seconde te beperken en reizen naar de sterren jaren in plaats van decennia of millennia te laten duren. Teleportatie met de snelheid van het licht zou nog steeds geweldig zijn.

  Om dat te doen, kun je je een machine voorstellen die op de een of andere manier je lichaam meeneemt en het vervolgens met de snelheid van het licht naar je bestemming duwt. Helaas is er een groot probleem met dit idee, en het is dat je te zwaar bent. De waarheid is dat je te massief bent om ooit met de snelheid van het licht te reizen. Ten eerste zou het enorm veel tijd en energie kosten om alle deeltjes in je lichaam (of ze nu op de een of andere manier zijn samengevoegd of uiteengevallen) te versnellen tot snelheden die dicht bij de lichtsnelheid liggen.

  Het maakt niet uit hoeveel je op dieet bent of aan je CrossFit hebt gewerkt; niets dat enige massa heeft, kan ooit met de snelheid van het licht reizen.

  Deeltjes zoals elektronen en quarks, de bouwstenen van je atomen, hebben massa. Dat betekent dat het energie kost om ze in beweging te krijgen, veel energie om ze snel te laten bewegen en oneindig veel energie om de lichtsnelheid te bereiken. Ze kunnen met zeer hoge snelheden reizen, maar ze kunnen nooit de lichtsnelheid bereiken.

  Dat betekent dat jij, en de moleculen en deeltjes waaruit je nu bent, nooit echt zouden kunnen teleporteren. Niet onmiddellijk, en niet met de snelheid van het licht. Je lichaam zo snel ergens heen vervoeren zal nooit gebeuren. Het is gewoon niet mogelijk om alle deeltjes in je lichaam snel genoeg te verplaatsen.

  Maar betekent dat dat teleportatie onmogelijk is? Niet helemaal!

  Er is één manier waarop het nog steeds kan gebeuren, en dat is als we ontspannen wat ‘jij’ betekent. Wat als we u, uw moleculen of uw deeltjes niet zouden vervoeren? Wat als we gewoon het idee van jou zouden hebben doorgegeven?

  You Are Information

  Een mogelijke manier om teleportatie met snelheid van het licht te bereiken, is door je te scannen en je als een straal fotonen te sturen .

  In feite kunnen fotonen alleen met de snelheid van het licht reizen (er bestaat niet zoiets als een langzaam bewegend foton).*

  Hier is een basisrecept voor teleportatie met de snelheid van het licht:

  Stap #2: Verzend deze informatie naar je bestemming via een straal van fotonen.

  Stap #3: Ontvang deze informatie en bouw je lichaam weer op met nieuwe deeltjes.

  Is dit mogelijk? Mensen hebben ongelooflijke vooruitgang geboekt in zowel scan- als 3D-printtechnologieën. Tegenwoordig kan magnetische resonantie beeldvorming (MRI) uw lichaam scannen tot een resolutie van 0,1 millimeter, ongeveer zo groot als een hersencel. En wetenschappers hebben 3D-printers gebruikt om steeds ingewikkelder clusters van levende cellen (bekend als “organoïden”) te printen voor het testen van kankermedicijnen. We hebben zelfs machines gemaakt (met behulp van scanning tunneling microscopen) die individuele atomen kunnen grijpen en verplaatsen. Het is dus niet moeilijk voor te stellen dat we op een dag hele lichamen kunnen scannen en vervolgens afdrukken.

  De echte beperking is misschien niet technologisch maar filosofisch. Immers, als iemand een kopie van jou zou maken, zou jij dat dan zijn?

  Vergeet niet dat er niets bijzonders is aan de deeltjes waaruit je lichaam op dit moment bestaat.

  Elk elektron is volkomen identiek aan elk ander elektron, en hetzelfde geldt voor quarks. Deeltjes komen niet uit de universumfabriek met persoonlijkheden of andere onderscheidende kenmerken. Het enige verschil tussen twee elektronen of twee quarks is waar ze zich bevinden en met welke andere deeltjes ze omgaan.*

  Maar hoeveel zou een kopie van jou nog steeds zijn? Nou, het hangt van twee dingen af. De eerste is de resolutie van de technologie die u scant en afdrukt. Kan het uw cellen lezen en afdrukken? Jouw moleculen? Je atomen, of zelfs je individuele deeltjes?

  De nog grotere vraag is hoeveel je “jij-zijn” afhangt van de kleine details. Welk detailniveau is er nodig om de kopie nog steeds als u te beschouwen? Het blijkt dat dit een open vraag is, en het antwoord kan afhangen van hoe kwantum je zelfgevoel is.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]