More

  COP26-deal voor klimaatverandering schiet tekort bij kolendoelstellingen |

  De COP26-klimaatconferentie is ten einde, maar zal waarschijnlijk niet voldoen aan enkele van zijn meer uitgesproken critici. Reuters en The Washington Post melden dat de door de Verenigde Naties geleide top een definitief akkoord heeft bereikt over inspanningen om de emissiereductie te versnellen en anderszins te voldoen aan een doelstelling van de Overeenkomst van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 ° C. Er zijn een aantal gebieden waar de nieuwe regeling (door de VN aangekondigd als het klimaatpact van Glasgow) aanzienlijke vooruitgang kan bieden, maar er zijn ook zorgen dat landen niet aan strengere normen worden gehouden, waaronder een verschuiving van steenkoolenergie.

  Tijdens onderhandelingen die ongeveer een dag na de oorspronkelijke deadline van 12 november duurden, veranderden vertegenwoordigers van China en India met succes de taal in de COP26-overeenkomst die landen vroeg om het onverminderde gebruik van steenkool “uit te faseren” in plaats van “uit te faseren”. Terwijl COP26-president Alok Sharma en de afgevaardigden van tal van landen de hardere taal wilden, zei Sharma dat het “van vitaal belang” was om de deal te beschermen. Er zijn echter zorgen dat dit van steenkool afhankelijke landen als China en India een excuus zal zijn om zich niet aan strengere verplichtingen voor emissiereductie te onttrekken.

  Eerdere critici bekritiseerden rijkere landen omdat ze niet gehoor gaven aan een belofte om armere landen $ 100 te geven miljard per jaar tot 2023 om hen te helpen omgaan met klimaatverandering. De deal met Glasgow beloofde alleen om in de komende drie jaar een nieuw plan te maken.

  Het uiteindelijke pact bevat enkele opmerkelijke maatregelen. Het vraagt ​​landen om hun plannen voor klimaatverandering voor het einde van 2022 “opnieuw te bekijken en te versterken”, zoals New Scientist opmerkte. Evenzo is er een strategie om langlopende geschillen over wereldwijde koolstofkredietmarkten aan te pakken. Talloze landen beloofden de methaanemissies te verminderen en de ontbossing te stoppen, en de overeenkomst riep op tot minder subsidies op fossiele brandstoffen. Afzonderlijk bereikten de VS en China een deal om de klimaatverandering in de jaren 2020 te beperken, inclusief een nieuwe erkenning van China dat methaan een significante impact had op de stijgende temperaturen.

  Niettemin bestaat er de vrees dat de COP26-regeling over het algemeen te zacht. Het stelt niet veel bindende doelen. De laatste taal “verzoekt” bijvoorbeeld alleen dat landen hun plannen heroverwegen. Het pact kan sommige landen ertoe aanzetten hun milieu-initiatieven op te voeren, maar andere kunnen relatief weinig gevolgen ondervinden als ze tekortschieten.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]