More

  In slechts twee jaar tijd is Disney+ een van de belangrijkste streamingdiensten geworden |

  Nieuwe streamingdiensten zijn er dertien in een dozijn. Inmiddels wordt hun debuut met een oogwenk begroet. Kijkers vragen zich misschien af ​​welke geliefde shows of films Netflix nu verlaten om te worden afgesloten in een ommuurde tuin van een dienst. Maar de hype rond Disney+ was een beetje anders toen het vandaag twee jaar geleden werd gelanceerd, vooral omdat het begon met een omvangrijke bibliotheek met geliefde inhoud, waarvan een groot deel nog nooit eerder beschikbaar was op streaming. Voeg daar een paar spraakmakende nieuwe shows van bekende franchises en 116 miljoen abonnees aan toe, en het is veilig om te zeggen dat Disney+ een onmisbaar kanaal is geworden voor je streaming-opstelling.

  Disney loopt altijd voorop als het gaat om het vinden van nieuwe manieren om zijn inhoud te verspreiden. In 1983 lanceerde het The Disney Channel, een premium netwerk dat eigendom van Disney en andere gezinsvriendelijke inhoud presenteerde. (Het kanaal zou later de overstap maken naar standaardkabel vanaf 1990.) Andere kabelnetwerken die specifiek zijn voor bedrijfsinhoud, zoals Turner Classic Movies en Cartoon Network, zouden pas tien jaar later hun debuut maken. Disney stond ook bekend om de manier waarop het om de zeven jaar klassieke animatiefilms opnieuw zou uitbrengen in de bioscoop en, zodra homevideo een ding was, diezelfde films naar de “Disney Vault” zou sturen totdat die periode was verstreken .

  Nou ja, bijna – Song of the South is nog steeds niet beschikbaar op Disney+ vanwege de racistische inhoud, en andere shows en films zijn gehouden vanwege licentiebeperkingen. Maar het is nog steeds een indrukwekkende line-up. Als je jezelf een spoedcursus animatiegeschiedenis wilt geven, is Disney+ een goede service om te hebben, de thuisbasis van enkele van de vroegste Walt Disney Animation Studio-films zoals Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Pinocchio en Fantasia, helemaal tot recente releases zoals Ralph breekt het internet en Frozen II. Er zijn ook tal van korte broeken beschikbaar op de dienst, zodat kinderen en volwassenen klassieke klassiekers kunnen bekijken, zoals Steamboat Willie en The Brave Little Tailor.

  Maar hoewel ouders blij waren met een streamingdienst, hoefden ze hun kinderen niet op het kinderslot te zetten , Disney maakte een toneelstuk voor oudere mensen met twee franchises die het in de afgelopen tien jaar had verworven: Marvel en Star Wars. Direct uit de poort beloofde het bedrijf nieuwe inhoud van beide, waarbij The Mandalorian slechts enkele weken na de lancering van de service debuteerde. Naast latere Marvel Cinematic Universe-shows zoals WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier en Loki, zou Disney aanspraak kunnen maken op het hebben van “waterkoeler” -shows, die de sociale media zouden verlichten en hopelijk een paar prijzen zouden winnen in het proces.

  Ik heb al eerder gesproken over hoe Disney+ franchise-wereldbouw kan vergemakkelijken dankzij de mogelijkheid om al zijn inhoud op één plek te hebben, hoewel zowel Star Wars als Marvel het risico lopen te groeien tot het punt waarop het publiek misschien niet in staat is om alles bij te houden . De nieuwe shows en service hebben zeker geprofiteerd van het feit dat mensen in 2020 en 2021 veel vrije tijd hebben – het zal interessant zijn om te zien of Disney+ zijn cachet kan behouden naarmate meer bedrijven weer opengaan. Na gemengde resultaten te hebben behaald met het aanbieden van nieuwe films op ‘Premier Access’-streaming voor $ 30 per pop, is Disney weer overgestapt op het aanbieden van films ‘alleen in de bioscoop’, met zelfs een verdeeldheid zaaiende film als Eternals die in het openingsweekend meer dan $ 70 miljoen binnenhaalde.< /p>

  Disney+’s grootste kracht vandaag is zijn rug inhoudscatalogus, namelijk de shows en films die nog ontbreken in de service. Sommige programma’s werden tegengehouden om toekomstige releases te promoten. Een eenvoudig voorbeeld dat ik kan bedenken, is hoe de Marvel One-Shot All Hail the King een week of twee voor de release van Shang-Chi en de Legend of the Ten Rings verscheen. De korte film was het laatste optreden van het personage Trevor Slattery, die een rol zou gaan spelen in Shang-Chi.

  Maar als Marvel dingen met Sony zou kunnen oplappen over de rechten op Spider-Man tot het punt waarop de nieuwe film eerdere acteurs lijkt terug te brengen en de oudere films als onderdeel van een multiversum te introduceren, is er zeker ruimte om verrast te worden op Planet Hulk.

  Andere oneven omissies: Disney+ heeft de originele geanimeerde Aladdin-film en zijn twee direct-naar-VHS-vervolgen, maar niet het tv-programma dat de twee laatste films boekten. Op dit moment weten we niet of het een claimemissie is, een indicatie van toekomstige plannen of iemand is gewoon vergeten dat de show bestond. En je kunt op dit moment slechts vijf afleveringen van de Mickey Mouse Club bekijken, uit de klassieke zwart-witperiode uit de jaren 50 en niets uit de reboot uit de jaren 90 die de carrières van Britney Spears, Christina Aguilera en Justin Timberlake op gang bracht. De service houdt die misschien gewoon in reserve voor een mogelijke herlancering, of gewoon iets om te promoten als en wanneer de inhoud opdroogt.

  Maar op dit moment gaat het goed met Disney+. Er staan ​​vijf nieuwe MCU-shows in het verschiet en er wordt ook een tweede seizoen voor Loki gepland. Star Wars heeft maar liefst zeven live-action shows aan dek, samen met meer van de geanimeerde The Bad Batch voor de kinderen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]