More

  VS sluit zich aan bij internationaal cyberbeveiligingspartnerschap |

  De regering-Biden wil de samenwerking van de Verenigde Staten op het gebied van cyberbeveiliging versterken, en daar horen ook belangrijke partnerschappen bij. Zoals Axios meldt, heeft vice-president Kamala Harris onthuld dat het Witte Huis de Paris Call for Trust and Security in Cyberspace zal steunen. Door de vrijwillige overeenkomst zullen de VS samenwerken met andere landen en honderden bedrijven (waaronder Google en Microsoft) om zowel een open internet te bevorderen als te streven naar betere internetbeveiliging door middel van gemeenschappelijke doelen en wetten.

  Dit kwam bovenop van de bestaande samenwerking, waaronder gezamenlijke inspanningen om landen verantwoordelijk te houden voor het huisvesten van online criminelen, een langverwachte vernieuwing van het cyberbeveiligingsbeleid van de NAVO en een anti-ransomware-alliantie die in oktober werd gevormd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken richt ook een Bureau voor Cyberspace en Digitaal Beleid op dat cyberbeveiliging en andere technologische problemen zal aanpakken.

  De stap staat in schril contrast met het standpunt van de regering-Trump. De VS weigerden de Paris Call in 2018 te ondertekenen en voegden zich bij landen als China, Iran en Rusland. Hoewel het vorige Witte Huis een aantal inspanningen op het gebied van cyberbeveiliging heeft gestimuleerd, beschuldigden critici het van een zachte aanpak op andere gebieden. Trump beweerde op een gegeven moment ten onrechte dat Rusland de cyberaanvallen tegen de VS had gestopt.

  De beslissing zal niet noodzakelijk de veiligheid veranderen. Wired merkte op dat de Paris Call niemand wettelijk verplichtte om de waarden van de overeenkomst te respecteren. Dit geeft echter wel de intentie aan: de VS willen laten zien dat het internationale cyberbeveiligingsinitiatieven zal helpen, hoe goed ze in de praktijk ook werken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]