More

  Spotify neemt audioboekplatform Findaway over |

  Spotify zou binnenkort de thuisbasis kunnen zijn van veel meer audioboeken. De streamingdienst heeft audioboekplatform Findaway overgenomen, zo maakten de bedrijven bekend. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt, maar de overname suggereert dat Spotify zijn eigen bibliotheek met audioboektitels wil uitbouwen.

  Findaway is een in Ohio gevestigd bedrijf met een catalogus van meer dan 325.000 titels, volgens naar zijn website. Het bedrijf heeft partnerschappen met Apple, Amazon en andere zwaargewichten in de detailhandel, en maakt ook tools voor makers van audioboeken. Hoewel het nog niet duidelijk is hoe Spotify de Findaway-catalogus in zijn eigen service zou kunnen integreren, zei het bedrijf in een verklaring dat de deal het zou helpen “snel zijn audioboekcatalogus op te schalen” en nieuwe kansen zou creëren voor auteurs en uitgevers.

  De overname is niet het eerste uitstapje van Spotify naar audioboeken. Het bedrijf heeft eerder geëxperimenteerd met een handvol klassiekers uit het publieke domein die door beroemdheden zijn verteld, en een Harry Potter-audioboek aan het begin van de coronavirusvergrendelingen in 2020. Maar de overname geeft aan dat het streamingplatform nu veel grotere ambities heeft in de ruimte. De verhuizing weerspiegelt ook Spotify’s benadering van podcasts, aangezien het bedrijf een aantal acquisities gebruikte om zijn catalogus en creatietools uit te bouwen. Dus hoewel het tot nu toe onduidelijk is wat Findaway precies betekent voor Spotify-abonnees en potentiële luisteraars van audioboeken, lijkt het erop dat er in de toekomst van het bedrijf nog veel meer audioboeken zullen zijn.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]