More

  Sky Glass is een vergulde kooi die je betaalt om binnen opgesloten te worden |

  Sinds de jaren zeventig is het verhaal van de televisie er een van verovering, aangezien het steeds meer ruimte in onze huiskamers inslikte. Het bezit van een set was niet goed genoeg, we hadden een videorecorder, BetaMax of LaserDisc-speler nodig die op een nabijgelegen plank op de loer lag. Een decennium later zou een console of thuiscomputer zijn plaats innemen in de baan van de tv, niet lang daarna gevolgd door de kabelbox. En in het dvd-tijdperk zouden mensen profiteren van de betaalbaarheid van rudimentair 5.1-surroundgeluid om een ​​AV-receiver of versterker toe te voegen aan die steeds groter wordende tv-kast. En naarmate tv’s platter en breder werden, waren hun integrale luidsprekers niet meer zo geschikt voor het werk dat een speciale soundbar essentieel was. Gooi er een streaming-stick of puck in en onze tv’s zijn hun eigen ecosystemen geworden, die niet langer op de loer liggen maar onze woonkamers domineren.

  Sky Glass is dan een reactie tegen deze wildgroei, een all-in -een tv, set-top-box en soundbar die de rommel belooft te elimineren. Hell, Sky Glass heeft zelfs zijn eigen games vooraf geïnstalleerd, hoewel je nog steeds je console mee moet nemen voor de serieuze dingen. Het is ook het eerste true-blue Sky-apparaat dat geen schotelantenne nodig heeft om verbinding te maken, maar al zijn inhoud via internet aflevert.

  Het is ook de laatste stap op een lange weg voor producenten van inhoud, aangezien ze weer controle krijgen over wat je kunt bekijken en wanneer.

  Hardware

  Afbeelding van Sky Glass in groen op een witte tafelSky

  Sky leende me het 55-inch Glass-model in het zwart voor twee weken met toegang tot een persaccount Ultiem. Het wordt verzonden in een kartonnen doos, vrij van plastic voor eenmalig gebruik, als onderdeel van het streven van het bedrijf om een ​​groener apparaat te bouwen. Het wordt geleverd met een standaard die dubbel kan worden gebruikt als muurbevestiging, mocht je dat nodig hebben, wat lastiger is om te bouwen dan ik had gewild. De instructies, afgedrukt op de doos, zijn dubbelzinnig genoeg dat ik ten minste één fout heb gemaakt die ertoe leidde dat ik het hele ding uit elkaar haalde en opnieuw begon. Vraag voor uw rug hulp om het ding op te tillen, want het was een prestatie die een medaille waard was om dit ding alleen maar op mijn tv-tafel te hijsen.

  De meeste flatscreen-tv’s proberen minimaliseren hun omvang, en lopen taps toe buiten het gebied waar de voeding, het moederbord en de connectiviteit zich bevinden.

  Dit ding ziet eruit en voelt aan als een iMac G5 als Jonathan Ive plotseling een voorliefde ontdekte om alles solide en onbeweeglijk te laten voelen. Dit komt gedeeltelijk omdat dit apparaat groter is dan de 43-inch tv die ik bezit, maar het komt meer door de stevigheid in het ontwerp en de ingebouwde soundbar, wat betekent dat de hardware standaard de ruimte verstikt waarin het zich bevindt Niet om op te scheppen, maar mijn woonkamer is veel groter dan het gemiddelde in het VK en ik heb mezelf al verschillende keren betrapt op “woef, dat is een grote tv”.

  Intussen het ding aan het werk krijgen , duurt ongeveer net zo lang als het typen van uw wifi-wachtwoord. Zodra een zeer snelle update is toegepast, kunt u binnen vijf minuten achterover leunen en de doos bekijken.

  Het systeem in Glass wordt aangedreven door een quad-core AmLogic ARM A55-systeem-op-chip dat slechts af en toe vertraagt ​​of stottert. Een deel hiervan is, daar ben ik zeker van, te wijten aan het feit dat je voor al je weergave aan je internetverbinding bent gebonden, dan dat het de beperkingen van de hardware zijn. Bij het kijken naar live voetbal in UHD, kreeg ik vreemde haperingen en een zwart scherm, iets wat volgens Sky een kinderziekte is met het nieuwe platform. Maar wees niet verbaasd als, bij het bekijken van on-demand inhoud, het terugspoelen en vooruitspoelen van video een beetje hapering met zich meebrengt.

  Ondanks het feit dat Sky Glass is ontworpen om geen er zijn te veel extra componenten aan gekoppeld, het bevat een drietal HDMI 2.1-poorten met ondersteuning voor CEC.

  Bovendien ondersteunt het apparaat Bluetooth 5.0, heeft het een 10/100 Mbps Ethernet-poort en WiFi 6. Een USB-C-poort die op de loer ligt, is alleen voor opladen, maar levert tot 15W als je een slim apparaat op juice moet aansluiten . Rendered image of Sky Glass' Remote Stream Puck Home”-pakket bij Sky Glass, zodat u in andere kamers tv kunt kijken. Daarvoor moet je een Sky Stream Puck kopen, die £ 50 per eenheid kost (plus £ 10 extra per maand om de functie in te schakelen). Sky heeft me geen Stream Puck gestuurd, dus ik kan niet zeggen hoe goed het werkt.

  Sky Glass vereist een minimale breedbandsnelheid thuis van 15 Mbps, een royale (of niet-bestaande) datalimiet en nog eens 5 Mbps per Sky Stream Puck die u installeert, tot een maximum van zes. Helaas, ondanks het gebruik van een maximale internetservice, werd mijn kijkervaring meer dan eens onderbroken.

  Het is verkrijgbaar in de formaten 43-55- en 65-inch en ondersteunt HDR 10, Dolby Vision, Hybrid Log Gamma (HLG) en 10-bits kleuren. De eerste set die Sky me stuurde, had wat problemen met de achtergrondverlichting, maar sinds de vervanging arriveerde, heb ik hier geen klachten over de beeldkwaliteit, vooral bij het kijken naar prachtige films op klaarlichte dag of in donkere omgevingen. Het lijkt mij dat je de beste ervaring krijgt die je kunt krijgen van een scherm als dit zonder de sprong naar een OLED-scherm te maken, dat toch niet betaalbaar zou zijn voor dit soort prijs. Het 60Hz-paneel kan gamers even pauzeren, aangezien de nieuwste consoles van Sony en Microsoft 120Hz ondersteunen. Er is ook geen speciale ‘gamemodus’ om de latentie te verminderen, zoals je op de meeste gewone tv’s zou aantreffen.

  Sky Glass wordt geleverd met een sextet van luidsprekers die in het chassis zijn begraven en die ondersteuning bieden voor 2.1 Stereo, evenals Dolby Atmos en Dolby Digital. Er zijn drie naar voren gerichte luidsprekers, twee naar boven gerichte luidsprekers en een enkele subwoofer. Het bedrijf zegt dat het totale vermogen van alle zes ongeveer 215 watt is en belooft ondersteuning voor verbeterde spraakmodi. Eerlijk gezegd, op die zeldzame momenten waarop je voelt dat je je passie voor cinema kunt uitleven en het volume hoog kunt zetten, is het geluid dat uit dit ding komt goed genoeg voor een woonkamer.

  Maar over het algemeen is de integrale soundbar meer dan genoeg om me te laten wensen dat alle tv’s weer halfwaardige audio hadden.

  Gebruikersinterface

  Toen Sky werd gelanceerd Q in 2016 was het met het expliciete doel om een ​​koevoet tussen jou en live televisie te plaatsen. Je zou niet langer doelloos door de bijna oneindige EPG van het bedrijf scrollen op zoek naar iets om naar te kijken. Nadat het tijd genoeg had om te begrijpen wat je leuk vond, zou het dat op het startscherm kunnen weergeven wanneer je je tv aanzet. Hoewel Sky Q nu al kan communiceren met en zoeken door apps van derden, zoals Netflix, was er nog steeds een kerk-en-staat-achtige kloof tussen de inhoud van Sky en die van derden. Met Sky Glass is die lijn opgeheven en kan de nieuwe software inhoud van bijna al zijn partners indexeren.

  In wezen is dit Sky’s manier om de balkanisering te maskeren die heel vaak plaatsvindt met dezelfde show op meerdere omroepen en streamingplatforms. Omdat ik kleine kinderen heb, zijn de beste voorbeelden die ik kan bedenken van kinder-tv, maar dit geldt ook voor tal van anderen. Sky’s eigen on-demand platform heeft bijvoorbeeld een selectie van afleveringen van Blue’s Clues and You die beschikbaar zijn vanaf de drie seizoenen van de show.

  Evenzo wordt Bluey uitgezonden door de BBC in het VK, maar biedt slechts een handvol afleveringen van het eerste seizoen van de show op aanvraag. Disney+ (waar ik nog geen abonnement op heb) heeft beide seizoenen in hun geheel, en ik kan in één menu zien wat ik wel en niet kan openen.

  Bij de lancering zal Sky inhoud van BBC indexeren iPlayer, ITV Hub, Alle 4, Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Kort nadat de hardware was aangekondigd, kondigde Sky’s moederbedrijf Comcast aan dat het een deal had getekend om de tv-app van Apple naar zijn platforms in de VS en het VK te brengen. Naast deze inhoudsproviders heeft Sky Glass toegang tot YouTube, kan muziek van Spotify worden afgespeeld, live-oefenlessen van Peloton en mobiele games vanuit de Play.Works-stal worden gestreamd. In tegenstelling tot een smart-tv of externe streaming-puck, kunt u echter geen extra apps toevoegen, tenzij Sky ervoor kiest om ze in te schakelen. (Hoewel, om eerlijk te zijn, het is niet zo dat bedrijven als Amazon en Roku dat ook niet kunnen garanderen, gezien hun eerdere schermutselingen met YouTube.)

  De gebruikersinterface zelf is in hoge mate een evolutie van de sjabloon die Sky heeft vastgelegd in 2016, met het lineaire, live tv-menu niet het eerste waar je toegang toe hebt. In plaats daarvan opent u met het samengestelde gedeelte ‘Topkeuzes voor u’ dat gebruikmaakt van alle services waartoe u toegang hebt.

  Het menu neemt nu veel meer verticaliteit in beslag dan voorheen, en weerspiegelt een trend die je steeds meer online ziet, waarbij elke website die je bezoekt minstens één keer moet scrollen voordat je bij de interessante items komt.

  Scroll naar beneden en je krijgt een reeks ruitvormige knoppen die verschillende categorieën inhoud uitsplitsen – tv-shows, films, sport, kinderen en dergelijke. (Trouwens, YouTube heeft de behoefte aan lineaire muziektelevisie echt weggenomen, nietwaar? Ik heb al jaren niet meer naar een muziekzender op satelliet-tv gekeken, maar de knop “Muziek” onthult slechts een handvol resterende kanalen.) krijg het lineaire tv-menu, of in ieder geval wat er op BBC One en Two staat – je moet erop klikken om toegang te krijgen tot de volledige tv-gids. Dit heeft een grafische opfrisbeurt gekregen om te profiteren van het scherm, maar is grotendeels hetzelfde als voorheen. Er is meer nadruk op artwork en goede visuals, maar Sky heeft er gelukkig voor gekozen om niet te repareren wat niet kapot was.

  Naast de belangrijkste tv-gids, krijg je je “afspeellijst”, die Sky heeft gemaakt om het idee van een opname te vervangen. Daarna krijg je een Top 10-lijst met shows van elke Sky-gebruiker op elk van Sky’s platforms, een banner die Sky’s eigen originele en exclusieve programmering laat zien, en een lijst met Play.Works-games.

  Als er één irritatie is, is het dat het hoofdinstellingenmenu helemaal onderaan deze pagina is begraven en dat het meerdere keren lang nodig is om het te bereiken als je haast hebt.

  Afstandsbediening

  Arry dat ik de originele Q-afstandsbediening niet kon vindenIk zou zeggen dat de meeste mensen een intieme relatie hebben met hun afstandsbedieningen, dus we gebruiken ze vaak de hele dag door. De kaart van hun knoppen is onuitwisbaar op ons onderbewustzijn gelegd tot het punt waarop ik denk dat ik de mijne waarschijnlijk geblinddoekt zou kunnen navigeren. De afstandsbedieningen van Sky zijn historisch gezien de beste in hun klasse voor zowel ergonomie als duimgevoel, maar de Glass-afstandsbediening (foto rechts) is een cultuurschok. Nu, ik ben wars van te zeggen dat alleen omdat iets anders is, het inherent slecht is, maar het proces om een ​​halve decennia training af te leren is een uitdaging geweest.

  Een deel hiervan is omdat Sky dat heeft gedaan trok verschillende veelgebruikte knoppen van de afstandsbediening om de werking ervan te vereenvoudigen.

  Anderen, zou Sky beweren, zijn vervangen door de automatische beheer- en spraakbesturingsfuncties van het apparaat. Maar het betekent dat dingen die voorheen in twee seconden direct toegankelijk waren, nu aanzienlijk langer duren. Het is dit streven naar efficiëntie dat, in sommige gevallen, de zaken in het algemeen minder efficiënt maakt.

  Sinds de dagen van de Sky+ afstandsbediening is er altijd een volumeknop op de linkerheup van het apparaat en een kanaal geweest Up/Down rocker aan de rechterkant. Maar deze keer heeft Sky het kanaal omhoog/omlaag-rocker gedumpt en de volume-rocker naar de andere kant verplaatst. Evenzo zijn de speciale transportbesturingen die vroeger om het clickpad cirkelden, ook geknipt. Beide taken zijn nu het exclusieve domein van de clickpad – nog een stuk afleren dat je moet doen als je van een ander Sky-product komt.

  Een gevolg van deze verwijderingen is dat er nu geen makkelijke manier om door de EPG te bladeren zoals je zou kunnen met de kanaal omhoog/omlaag rocker. En je kunt niet 24 uur vooruit schuiven met de Fast Forward-knop zoals vroeger. Nu is een van mijn wekelijkse rituelen om te kijken welke afleveringen van Columbo – een show waar ik verliefd op werd tijdens de pandemie – elke zondag worden uitgezonden.

  En het duurt een eeuwigheid.

  Nu, ondanks mijn irritaties over de lay-out van de knoppen, is de Glass-afstandsbediening een zeer slimme upgrade. De hardware is nu gecoat in een mat rubber dat hopelijk niet zo gemakkelijk zal krassen als de vorige glansmodellen. De algehele lay-out is schoner, dat geef ik toe, en het verwijderen van de tekstknoppen van het numerieke toetsenblok – hoewel vervelend – zorgt ervoor dat alles er mooier uitziet. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de knoppen nu oplichten wanneer ze in gebruik zijn, wat je helpt in situaties met weinig licht en, weet je, er over het algemeen best cool uitziet.

  Stem

  Sky biedt al jaren spraakgestuurd zoeken aan, maar nu kun je gewoon ‘Hallo Sky’ blaffen op je tv om deze in te schakelen. Verdorie, het ding heeft een bewegingssensor en zal tot leven komen als het beweging ervoor detecteert na een lange periode van stilte (behalve ‘s nachts). Het is duidelijk dat Sky wil dat je Glass meer als een stuk smart home-apparatuur gebruikt dan als een ouderwetse tv. En het werkt meestal, hoewel ik het gevoel heb dat er twee goede pogingen nodig zijn voordat het precies begrijpt wat je zegt. Als je spreekt (terwijl er al iets speelt), worden de luidsprekers vaak gedempt en wordt je gevraagd nog een keer te gaan om een ​​beter beeld te krijgen van wat er aan de hand is.

  Eerlijk gezegd, de mogelijkheid om gewoon te zeggen “Hallo Sky” als je een kamer binnenloopt om de tv aan te zetten (als het je beweging nog niet heeft gedetecteerd), is best cool.

  Het helpt niet dat je na je eerste vraag terug moet naar de afstandsbediening om iets te doen wat je echt wilt doen. Dus op dit moment overbrugt het die ongemakkelijke kloof tussen een nieuwigheid die je alleen gebruikt om te pronken met je buren en een alledaagse essential.

  Playlist

  Er is altijd een ongemakkelijke relatie geweest tussen degenen die maken en verkopen films en tv-programma’s, en degenen die het consumeren. De eerste wil absolute controle over hoe materiaal wordt verdeeld en de totale winstmaximalisatie die daaruit voortvloeit. Eindgebruikers kunnen ondertussen het gevoel hebben dat als ze al hebben betaald om iets te bekijken, ze niet willen worden vervloekt en opnieuw moeten betalen. Maar tussen dvd’s, en nu streaming, is de machtsbalans in zijn geheel teruggegeven aan de producenten. Sky Glass gaat, als het mogelijk was, nog een stap verder en ontneemt u al uw rechten om op uw eigen voorwaarden met uitzendmateriaal om te gaan.

  Doomy-theseverklaringen terzijde, Sky Glass heeft niet de mogelijkheid om lokaal uitgezonden inhoud opnemen. Het gebruikt zelfs niet eens het woord “record” in het 17 pagina’s tellende document dat naar recensenten wordt gestuurd, omdat het niet langer een ding is.

  Voor on-demand inhoud die al netjes is verpakt op een server, hetzij in het hoofdkwartier van Sky, of in Netflix, of Amazon, of de BBC, is dat prima. Wanneer het tijd is om iets op te slaan dat niet gemakkelijk on-demand beschikbaar kan worden gemaakt, beginnen de echte problemen duidelijk te worden. Sky voegde eraan toe dat er niet per se een opslaglimiet is, omdat alles toch ergens op een server wordt opgeslagen.

  Simpel gezegd, Sky heeft een reeks digitale recorders die programma’s van live in stukjes hakken en opslaan TV zoals ze worden uitgezonden. Maar om verschillende voor de hand liggende juridische en contractuele redenen kan het je niet zomaar toegang geven tot die opnames, ongeacht hoeveel je Sky per maand betaalt. Helaas is de enige manier waarop u toegang krijgt tot al dat materiaal, als u de vooruitziende blik had om die specifieke uitzending van tevoren aan uw afspeellijst toe te voegen. Maar helaas, zelfs als dat het geval is, krijg je niet echt het recht om die opname te bekijken en “voor altijd te houden”, zoals je kunt met Sky Q.

  Match of the Day, als een goed voorbeeld, zendt op zaterdag- en zondagavond bewerkte hoogtepunten uit van de Premier League-wedstrijden van het weekend. Op Sky Q of een ander opnamesysteem kan ik de show opnemen en op mijn gemak een dag of een maand na de eerste uitzending bekijken.

  Nu, vanwege de strikte controle van de rechten van de Premier League, wordt die aflevering een week na de eerste uitzending uitgetrokken.

  In feite zijn zelfs dingen die zijn opgenomen via Sky’s cloudopnamesysteem slechts voor twaalf uur voor jou beschikbaar. maanden voordat ze worden verwijderd.

  Een nog beter voorbeeld zijn de herhalingen van Frasier, die op doordeweekse ochtenden om 9.00 uur worden uitgezonden. Zelfs als ik de serie op tijd in mijn playlist zet, zijn geen van de afleveringen achteraf te bekijken omdat de on-demand rechten zijn geblokkeerd. Omdat de opname plaatsvindt in een serverruimte in een Sky-faciliteit ergens in het VK, heb je er geen controle meer over. En dit is het probleem met het afstaan ​​van alle controle aan de contentproviders, omdat het ten koste gaat van elke vorm van gemak. (Paramount+ komt intussen ergens in 2022 naar het VK en zal beschikbaar zijn op Sky Glass.) Ik wil u er op dit punt aan herinneren dat als u uw Sky-abonnement maximaliseert, u meer betaalt dan honderd pond per maand voor dit gebrek aan service.

  Het lezen van de gebruikersforums op de website van Sky is hier leerzaam geweest, en enkele van de eerste gebruikers van Sky Glass zijn niet enthousiast over de toffees.

  Verdorie, voeg Frasier toe aan je eigen afspeellijst en na uitzending wordt er gewoon een lege tegel weergegeven, klik daarop en je krijgt een lijst te zien met afleveringen die die week live worden uitgezonden. En er is geen manier om van tevoren te weten of dit de situatie is die je zal begroeten als je thuiskomt van een lange dag op het werk.

  Een ding dat ik hoop dat Sky Glass zal doen, is elke omroep en streamingplatform om hun metadata te controleren. Er is niets erger dan op zoek te gaan naar een show op aanvraag, deze te selecteren en vervolgens te ontdekken dat de inhoud niet overeenkomt met de beschrijving. Als we deze dingen veel vaker on-demand gaan zoeken, is het tenslotte niet goed genoeg om je inhoud gewoon online te dumpen en te hopen dat de beschrijvingen kloppen.

  < strong>Economics

  Sky Glass is verkrijgbaar in vijf kleuren: Ocean Blue, Dusky Pink, Racing Green, Ceramic White en Anthracite Black. Als zelfstandige aankoop kost Sky Glass respectievelijk £ 649, £ 849 en £ 1.049 voor de 43-, 55- en 65-inch modellen. Maar Sky gokt erop dat gebruikers die kosten liever zouden doorrekenen naar hun maandelijkse tv-abonnement, vooraf een symbolisch bedrag betalen en de kosten over 24 of 48 maanden rentevrij spreiden.

  Het is £ 5 extra per maand voor HDR- en Dolby Atmos-inhoud, £ 25 voor Sky Sports, £ 11 voor Sky Cinema en £ 5 voor Sky Kids. (Gebruikers kunnen ook voor BT Sport betalen, voor £ 30 extra per maand, waarbij al deze Sky TV-pakketten worden uitgevoerd met een doorlopend contract van 31 dagen.) Bovendien lijkt het erop dat gebruikers na het eerste jaar ook verdien een extra £ 5 per maand om advertenties over te slaan vanuit de ITV Hub, STV Player en All4-apps.

  Hier is een eenvoudiger overzicht van de prijzen en wat u kunt verwachten, zowel voor uw tv als voor de inhoud om deze van brandstof te voorzien.

  html>” />Afhankelijk van de paneelgrootte waar je voor kiest, kost dit je £ 399, £ 499 of £ 699, wat je hoofdruimte genoeg geeft om een ​​halfwaardige soundbar te vinden. Helaas was de goedkoopste met Dolby Atmos uitgeruste soundbar die ik kon vinden JBL’s Bar 5.0, waarmee je £ 249 terugkrijgt. Gelukkig is Sky Q goedkoop, dus er is een kans dat je nog een tijdje kunt voorkomen dat je opgesloten zit in deze nieuwe contentdystopia. </p>
<p>Als je er nu voor kiest om Sky Glass te kopen en dan niet verder te gaan met je Sky abonnement (zodra Glass is betaald of ronduit is gekocht), werkt het nog steeds. Het bedrijf zegt dat de drie HDMI-poorten en de ingebouwde soundbar allemaal goed werken, en dat je met de app nog steeds toegang hebt tot apps van derden. De enige wrijving die u blijkbaar zult opmerken, is dat u zich opnieuw moet aanmelden bij alle apps die u op het systeem gebruikt. U kunt ook naar Digital Terrestrial TV kijken door de vereiste antenne aan te sluiten en naar wens in te stellen.</p>
<p><strong>Moet u het kopen?</strong></p>
<p>Het enige nadeel van een uitspraak doen over een Sky-product is dat de verspreiding van Sky Glass bijna onvermijdelijk is. De geschiedenis leert immers dat Sky graag de prijs van zijn hardwareproducten zachtjes verlaagt om zijn diensten in meer huizen te krijgen.</p>
<p>Het grootste deel van de wildgroei uitbannen en ervoor zorgen dat uw tv-hoek er niet meer uitziet als een serverruimte, is iets om naar te streven. Zeker, Sky Glass – op papier – is een fantastisch idee, en de uitvoering is in bijna elk opzicht redelijk goed. </p>
<p>Het is gewoon dat het kopen van Sky Glass ervoor zorgt dat je voor altijd vastzit aan de duivelse afspraak om eraan herinnerd te worden, constant, dat je geen controle hebt. De scherpe ellebogen van de giganten op het gebied van contentlicenties zorgen ervoor dat u nu niet meer kunt vertrouwen op dingen die u op uw gemak wilde opnemen. Als een mediagigant in Californië vindt dat je het niet verdient om overdag naar een tv-programma te kijken als je thuiskomt van je werk, dan krijg je die kans niet.</p>
<p>Er is een heel redelijke oplossing voor dit probleem, natuurlijk, dat is dat Sky een HDD in deze hardware zou moeten gooien. Ik geloof geen moment dat er geen ruimte is, en er mogen geen technische beperkingen zijn waarom je dit niet met dit systeem op de chip kunt doen. Voor de meeste shows kun je ze on-demand bekijken zonder gedoe, en voor al het andere kun je een lokale opname hebben zonder de klauwen van beperkingen op inhoudslicenties.</p>
<p>Als je je hebt gerold ogen naar de achterste helft van deze recensie, en eerlijk gezegd geen zorgen en gedoe over toegang tot opnames, dan is Sky Glass iets voor jou.</p>
<div class=- Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]