More

  HP Chromebook X2 review: hebben we echt een Chrome OS convertible nodig? |

  Chrome OS-tablets hebben geen mooi verleden. In 2018 bracht Google de Pixel Slate uit, zijn poging om de markt een vliegende start te geven, maar slecht geoptimaliseerde software en dure hardware maakten het apparaat voor de meeste mensen een niet-starter. Sindsdien is Google helemaal gestopt met het maken van tablets, terwijl de meeste fabrikanten die Chrome OS-apparaten maken, ook vasthouden aan meer traditionele ontwerpen.

  Dat begon vorig jaar te veranderen, toen Lenovo een goedkope maar nuttige Chrome OS-tablet bouwde, de Chromebook Duet. Dit jaar heeft HP een soortgelijk patroon gevolgd met de HP Chromebook X2, een 11-inch tablet die duurder en duurder is dan Lenovo’s Duet (het model dat ik aan het beoordelen ben kost $ 600). Maar net als de Duet maakt hij gebruik van een mobiele processor (in dit geval de Qualcomm Snapdragon 7c) en bevat hij zonder extra kosten een toetsenbord en pen. Puur gebaseerd op specificaties en ontwerp, zou de Chromebook X2 een prima prestatie moeten leveren, maar is de converteerbare vormfactor de premium waard ten opzichte van een meer standaard laptop?

  HP

  Chromebook X2

  79SCORE79Kritieken – Nog niet gescoordN /AUsers – Nog niet gescoordN/Adims?image_uri=https%3A%2F%2Fs.yimg.com%NadelenTrage prestaties als je er te hard op drukt Toetsenbord is gewoon OK Duur als het niet te koop is

  Hardware

  We’ We zullen snel zien hoe nuttig Chrome OS-tablets zijn, maar puur op hardware gebaseerd, maakt HP’s Chromebook X2 een geweldige eerste indruk.

  Er is een kleine camerabobbel aan de achterkant, samen met metalen HP- en Chrome-logo’s, maar over het algemeen is het een eenvoudig apparaat met weinig versieringen. Het apparaat heeft vierkante zijkanten met afgeronde hoeken, net als de iPad Pro en iPad Air, maar het voelt anders genoeg aan dan die apparaten, ondanks het feit dat er maar zo veel manieren zijn om een ​​tablet te maken. HP's Chromebook X2 is een 2-in-1 convertible die zowel als tablet als laptop werkt.Nathan Ingraham /

  Als je naar de voorkant kijkt

  Je zult een kleine camera op de bovenste rand zien, met stereoluidsprekers aan de bovenkant van het scherm. Aan de linkerkant vind je twee USB-C-poorten en een volumeknop. In de linkerbovenhoek bevindt zich een multifunctionele aan / uit-knop met een vingerafdruklezer. Wanneer u de Chromebook X2 gebruikt met een aangesloten toetsenbord, kunt u door op de aan/uit-knop te drukken opties weergeven om het apparaat af te sluiten, uit te loggen of te vergrendelen. Als je het echter als tablet gebruikt, heeft de knop de meer standaard “vergrendel het apparaat en zet het scherm uit” -functie.

  Met de iPad Pro en verschillende Microsoft Surface-apparaten kun je ook een stylus magnetisch bevestigen, dus dit is niet echt een grote innovatie – maar het is nog steeds leuk om te hebben.

  Toen ik de Pixel Slate in 2018 testte, mijn belangrijkste afhaalpunt was dat Chrome OS nog steeds een toetsenbord nodig had. Als zodanig was ik blij te ontdekken dat de Chromebook X2 er een had. Om de X2 van een tablet in een functionele laptop te veranderen, heeft HP een tweedelig hoesje ontworpen. De toetsenbordafdekking gaat aan de voorkant, net als het Surface-toetsenbord van Microsoft. Maar in plaats van een ingebouwde standaard, heeft de X2 een tweede hoes die dient als een standaard die magnetisch op de achterkant klikt. Als je die eenmaal hebt ingesteld, is de X2 in principe identiek aan de Microsoft Surface Go, althans qua uiterlijk.

  Het toetsenbord van de Chromebook X2 is redelijk goed, aangezien het op een relatief klein apparaat moet passen. De toetsen hebben een solide reis en reageren behoorlijk, hoewel ze een beetje luid zijn. Het voelt een beetje krap, maar niet slechter dan het toetsenbord van de Surface Go. Maar het voelt absoluut krapper aan dan het Magic Keyboard dat ik gebruik met mijn 11-inch iPad Pro. (Dat is echter een accessoire van $ 300, dus het zou echt beter moeten zijn dan een toetsenbord dat HP bij elke X2 levert.)

  dims?image_uri=https %3A%2F%2Fs.yimg.comNathan Ingraham /

  Het belangrijkste probleem met het X2-toetsenbord is dat het niet ideaal is om op schoot te gebruiken.

  Het is veel beter op een bureau, waar het toetsenbord stabieler is. Microsoft’s Type Cover voor de Surface-line-up heeft dit probleem niet, dus het is uiteindelijk gewoon een kwestie van bouwkwaliteit. En voor een klein, licht apparaat dat bedoeld is om onderweg te gebruiken, is een toetsenbord dat alleen werkt op een hard, plat oppervlak niet ideaal.

  Ondanks incidentele klikken, is het X2-trackpad redelijk goed . Het is groter dan dat op het Magic Keyboard van de iPad Pro en net zo goed als het toetsenbord van de Surface Go, en het is snel en reageert zowel op gebaren met één vinger als met meerdere vingers. Het is echter nog steeds vrij klein, dus misschien geeft u de voorkeur aan een externe muis voor langere werksessies.

  De Chromebook X2 is misschien een kleine machine, maar het 11-inch touchscreen met een beeldverhouding van 3:2 is een uitblinken. Het is een scherm met een hoge resolutie, met een resolutie van 2.160 x 1.440, en de hogere beeldverhouding zorgt ervoor dat het een stuk minder krap aanvoelt voor het werk dan een 16:9-scherm, vooral bij dit kleinere formaat. Het is ook een heel helder scherm, bijna pijnlijk – zelfs als ik in een zonnig kantoor werkte, zette ik de helderheid zelden hoger dan halverwege.

  Zoals ik eerder al zei, heeft HP een stylus meegeleverd met de Chromebook X2.

  Maar nogmaals, HP heeft gratis een stylus meegeleverd, terwijl Microsoft en Apple er extra voor in rekening brengen. Dat maakt de prestaties niet beter, maar je geeft in ieder geval geen extra geld uit voor een ondermaatse ervaring. De pen is misschien prima voor snelle schetsen of notities, maar het voelt niet als iets dat ik heel lang zou willen gebruiken.

  Tabletmodus

  Nathan Ingraham /

  er zijn echter geen Er zijn niet veel Chrome OS-tablets, Google heeft in de loop der jaren verbeteringen aangebracht in de tabletmodus van het besturingssysteem. Het is een stuk stabieler en gebruiksvriendelijker dan toen de Pixel Slate in 2018 uitkwam; de belangrijkste UI-concepten zijn een mix van wat je op iPadOS en Windows zult vinden. Apps starten automatisch op volledig scherm en het startscherm is een raster van alle apps die u hebt geïnstalleerd. Als u omhoog veegt wanneer u een app gebruikt, keert u terug naar het startscherm en een meer opzettelijke veegbeweging vanaf de onderkant toont het Chrome OS-dock.Ik heb een heleboel Chromebooks beoordeeld met 360-graden scharnieren die in tabletmodus kunnen worden gebruikt, maar daarvoor zijn ze meestal te zwaar. Maar de Chromebook X2 ligt geweldig in de hand; met zijn 11-inch scherm en een gewicht van 1,23 pond is hij niet te groot of te zwaar om als tablet te gebruiken. Het belangrijkste probleem met Chrome OS op een tablet is bekend bij iedereen die Android-tablets heeft gebruikt: er is gewoon niet veel software die is geoptimaliseerd voor een groot scherm. Dat gezegd hebbende, het gebruik van de X2 om nonchalant op internet te surfen, video’s te bekijken en af ​​en toe een game te spelen, werkte goed. HP weet dat dit niet de belangrijkste manier is waarop iemand een Chrome OS-apparaat zou moeten gebruiken, vandaar het meegeleverde toetsenbord – maar voor casual bankhangen of het kijken van een film op een plan, doet de X2 het.

  Als een laptop

  dat is een Chromebook van 2-1 van HP.

  Ik gebruikte de Chromebook X2 voornamelijk als laptop, met het meegeleverde toetsenbord eraan vast.

  Het antwoord was “min of meer”. De X2 liep beter dan ik had verwacht, en ik kon de meeste van mijn normale apps meestal altijd draaien. Dat betekent een paar Chrome-vensters met elk een handvol tabbladen, plus Chrome-apps voor Slack, Todoist, Keep, Trello en Tweetdeck. Ik had ook vaak de Android-versie van Spotify voor muziek.

  Dit werkte allemaal acceptabel, maar het was zeker niet de snelste, vooral niet als ik te veel Chrome-tabbladen had. De X2 die ik heb getest, heeft 8 GB RAM, en dat hielp de meeste van mijn programma’s draaiende te houden zonder dat ik ze hoefde te vernieuwen, maar ik eindigde instinctief met het beperken van het aantal tabbladen dat ik op een bepaald moment had om te voorkomen dat ik op de X2 te moeilijk. Ik speelde ook niet vaak muziek rechtstreeks van de X2 toen ik veel andere apps gebruikte, omdat ik uiteindelijk vertragingen of weinig geheugen zou krijgen als ik te veel te doen had.

  Terwijl ik wel Als de prestaties een beetje beter waren, is het belangrijk om ernaar te kijken in de context van hoe HP het apparaat heeft ontworpen. Gezien het kleine formaat zag ik het meer als een secundaire of reiscomputer dan als iets dat de meeste mensen zouden gaan zitten en elke dag uren achter elkaar zouden gebruiken.

  Hoewel het voor mij een te kleine computer is om de hele dag comfortabel te gebruiken, kreeg ik routinematig ongeveer acht uur werk toen ik het als mijn primaire machine gebruikte, en aan het eind van de dag nog steeds opgeladen. Het presteerde ook buitengewoon goed in onze batterijverbruiktest, die een HD-video lust met het scherm ingesteld op een helderheid van 50 procent. De X2 duurde ongeveer 11 en een half uur in die test, wat betekent dat dit apparaat een solide metgezel zou moeten zijn om films te kijken als je op een lange vlucht bent.

  Met slechts 1,23 pond als tablet en een iets meer dan 2,25 pond met het toetsenbord en de standaard bevestigd, is de Chromebook X2 een extreem draagbare computer voor als je niet het volledige formaat en vermogen nodig hebt dat je in een grotere laptop krijgt. Het doet me opnieuw denken aan Microsoft’s Surface Go 3, niet alleen hoe het eruit ziet. Beide apparaten hebben een beetje te weinig vermogen en ik zou ook niet aanraden om iemands primaire computer te zijn. Maar het kunnen geweldige secundaire computers zijn als je je bewust bent van hun beperkingen.

  Prijzen en de concurrentie

  Nathan Ingraham /

  Natuurlijk is de prijs een grote deel van de vergelijking.

  Maar de Chromebook X2 is goedkoper; het model dat ik heb beoordeeld kost $ 600. Dat levert je de eerder genoemde Snapdragon 7c-processor, 8GB RAM, 128GB opslag, het toetsenbord en de pen op. En de X2 is al meerdere keren te koop geweest bij Best Buy voor slechts $ 400. Voor die prijs is het een behoorlijk goede draagbare secundaire computer.

  Voor $ 600 is het echter een beetje prijzig voor wat je krijgt. Dat komt vooral omdat je voor iets meer geld een grotere, krachtigere Chromebook kunt kopen. Zowel de Acer Chromebook Spin 713 als de Samsung Galaxy Chromebook 2 kosten $ 700 en worden geleverd met snellere Intel-chips, betere toetsenborden en grotere schermen. Je moet echt toegewijd zijn aan de tabletvormfactor om die computers niet in plaats daarvan te laten kijken. Of u kunt Lenovo’s Flex 5 Chromebook voor slechts $ 300 op Amazon krijgen vanaf dit moment; u bespaart uzelf geld en heeft een betere algehele ervaring. Als je de Chromebook X2 te koop kunt vinden voor $ 400, is het een veel aantrekkelijker aankoop, maar het is nog steeds niet de beste Chromebook in die prijsklasse.

  dims?image_uri=https%3A%2F%2Fs.yimg.com%Nathan Ingraham /

  Wrap-up

  De belangrijkste probleem met de Chromebook X2 is noch de prijs, noch de prestaties.

  Natuurlijk zijn de meeste Chromebooks iets groter en zwaarder dan de X2, maar ze zijn over het algemeen ook krachtiger en hebben betere toetsenborden. De X2 heeft alleen zin als u draagbaarheid en levensduur van de batterij belangrijker vindt dan prestaties. Als u de X2 voor $ 400 kunt vinden, is het de moeite waard om te overwegen of u een Chrome OS-gebruiker bent die op zoek is naar een secundaire computer die u overal mee naartoe kunt nemen. Anders kun je waarschijnlijk beter een van de vele andere Chromebooks op de markt overwegen..

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]