More

  De nieuwe rechthoekige breedbandschotel van Starlink is kleiner en lichter dan voorheen |

  Starlink heeft een nieuwe gebruikersterminal geïntroduceerd die klanten kunnen krijgen met hun starterspakket. Zoals voor het eerst gemeld door The Verge, biedt het bedrijf nu een rechthoekige optie (PDF) die kleiner en lichter is dan de oorspronkelijke ronde optie. Gebruikers moeten die antenne op hun dak of ergens hoog installeren met een duidelijk zicht op de lucht om toegang te krijgen tot het satellietinternet.

  De originele versie is een standaardschotel van 23 inch breed, maar de rechthoekige versie is slechts 12 inch breed en 19 inch lang. Het is ook slechts 9,2 pond, wat bijna de helft is van het gewicht van zijn ronde tegenhanger. De kleinere vormfactor van de nieuwe terminal zou gebruikers meer opties kunnen geven als het gaat om mogelijke locaties waar ze deze kunnen installeren. Bovendien wordt de rechthoekige terminal geleverd met meer accessoire-opties, waaronder een lange paal die gebruikers eenvoudig in de grond kunnen steken, zodat ze de antenne niet langer op hun dak hoeven te monteren.

  SpaceX lanceerde Starlink eind 2020 als bètaservice en bood klanten toegang tot zijn satellietinternet voor $ 99 per maand. Gebruikers zouden daarbovenop $ 499 moeten betalen voor de hardwarekit, die de antenne, de standaard, voeding en een wifi-router omvat. SpaceX-president Gwynne Shotwell zei in augustus dat het originele gerecht $ 3.000 kostte om te produceren, en hoewel het bedrijf dat kon terugbrengen tot $ 1.300, verkocht het de kit nog steeds met verlies.

  Shotwell zei destijds ook dat de terminal die het dit jaar uitbrengt “ongeveer de helft zal kosten” van wat zijn huidige gebruikersterminals kosten en dat het bedrijf dat mogelijk opnieuw kan halveren. The Verge merkt echter op dat de hardwarekit nog steeds wordt verkocht voor $ 499, zelfs met de rechthoekige antenne, en SpaceX moet nog onthullen of deze in de toekomst tegen een lagere prijs zal worden verkocht. Potentiële nieuwe klanten die het niet erg vinden om er dezelfde prijs voor te betalen, kunnen de rechthoekige terminal krijgen als ze een kit bestellen, zolang ze zich in de VS bevinden.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]