More

  De grafeen powerbank van Elecjet is zo opwindend als een powerbank kan zijn |

  In een tijdsbestek van een paar jaar zijn we van 5W USB-adapters de norm geworden, naar iPads en Nintendo Switches die kunnen opladen met 18W, helemaal tot moderne laptops die tot 140W verbruiken. Deze explosie in oplaadsnelheden via een (enigszins) gestandaardiseerde USB-C-connector was geweldig voor consumenten die hun spullen nu meestal kunnen opladen met een of twee goed gepositioneerde adapters. Maar het is een stuk moeilijker geworden om de juiste powerbank te kiezen om al je apparaten onderweg opgeladen te houden.

  Betreed Elecjet, een klein bedrijf dat een niche voor zichzelf heeft gecreëerd door grafeen te gebruiken in adapters en powerbanks. Het lanceerde zijn eerste ‘met grafeen verbeterde batterij-powerbank’ op Indiegogo in 2019, en is nu terug met de Elecjet Apollo Ultra. Het is een powerbank van 37 Wh (10.000 mAh) met een aantal opmerkelijke specificaties: hij kan worden opgeladen met 100 W en kan tot 87 W leveren via de twee poorten.

  Deze cijfers zijn erg hoog. Aan de outputzijde komen de meeste 10.000 mAh-batterijpakketten uit op ongeveer 18 W; het zijn alleen zwaardere opladers die cijfers als 65W bereiken. Aan de invoerkant kijk je naar ongeveer 30 W als de piek voor een hoogwaardige draagbare oplader. (Er is een markt voor “laptopcentrales”, die kunnen voldoen aan en in sommige gevallen het beste aan de invoer- en uitvoercijfers van Elecjet, maar dat zijn doorgaans omvangrijke eenheden.)

  Mijn persoonlijke powerbank is momenteel een 20.000 mAh Anker PowerCore, met een maximale output van ongeveer 25 W en een invoer van 30 W.

  De “samengestelde grafeencellen”, mengen een grafeenoplossing met het lithium in de kathode en voegen vervolgens enkele lagen grafeen toe die de anode bedekken.

  Wat je krijgt van deze besprenkeling van grafeen is veel verbeterde prestaties bij ten koste van de grootte. Dankzij een lagere weerstand en een hogere thermische geleidbaarheid kunnen de grafeen-lithium-composietcellen van Elecjet theoretisch vijf keer sneller worden opgeladen en vijf keer meer laadcycli doorlopen, maar zijn ze ongeveer 25 procent minder energiedicht dan gewoon lithium. Composite grafeenbatterijen zijn dus sneller en werken koeler, maar zullen ofwel een lagere capaciteit hebben of een groter formaat hebben in vergelijking met de batterijen die we gewend zijn.

  Ik ben niet echt in de buurt van het duwen van de Apollo Ultra tot de aangegeven 87W-limiet. De apparaten die ik normaal moet opladen zijn een iPhone 12, een Nintendo Switch en een M1 MacBook Air. Hij laadt met plezier mijn Nintendo Switch op met 18 W, mijn iPhone met 20 W en mijn MacBook Air met ongeveer 45 W.

  Dat laatste cijfer is eigenlijk hoger dan de oplader die bij de MacBook Air werd geleverd, maar bij het aansluiten van een 65W Apple-oplader van een MacBook Pro, ik zag in wezen hetzelfde cijfer, dus het lijkt erop dat dit een veilige snelheid is voor de batterij.

  Met de PPS-vermogensspecificatie kan hij 68,25 W leveren, maar geen van deze combinaties komt neer op het geclaimde uitgangsvermogen van 87 W.

  Afgezien van de output, is het belangrijkste voordeel voor mij hoe snel je de batterij zelf kunt opladen . Ik ben nogal vergeetachtig en zal me vaak klaarmaken om het huis te verlaten met mijn telefoon op een bijna lege batterij, en dan mijn powerbank op te halen om erachter te komen dat deze leeg is. Ik weet zeker dat dat nog steeds zal gebeuren, want als ik in 36 jaar niet heb geleerd om me goed voor te bereiden op het leven, ben ik nu niet van plan om te veranderen. Maar door de Apollo Ultra zo snel op te laden, is het echt geen probleem. Als ik hem ongeveer 6-7 minuten aansluit, heb ik genoeg sap om mijn iPhone van het rood tot 100 procent op te laden, en eerlijk gezegd, zelfs een paar minuten voordat ik de deur uitren, heb ik me thuis gebracht zonder dat mijn telefoon dood gaat. Hoewel de pre-productie-eenheden beperkt zijn tot 87 W input (en dus ongeveer 35 minuten nodig hadden om op te laden), zal de laatste 100 W-editie in minder dan een half uur van 0 naar volledig opladen. Het is als een vangnet voor mijn eigen domheid.

  Het kleine formaat, in ieder geval in vergelijking met mijn gewone powerbank, is ook een pluspunt. Met 130 x 68 mm heeft de bank van Elecjet ongeveer dezelfde voetafdruk als een iPhone 13 mini en is hij ongeveer 17 mm dik.

  Het is naar mijn mening ook behoorlijk aantrekkelijk voor een powerbank, met witte en zwarte kunststoffen van mooie kwaliteit en een goed display dat het batterijpercentage laat zien. Na jarenlang te hebben ontdekt hoeveel stroom er nog over is met vier kleine LED’s, is het heel fijn om zoveel graden van precisie te hebben.

  Voor alles wat ik leuk vind aan de grootte en bouwkwaliteit, kan ik er niet omheen dat de De totale capaciteit van Apollo Ultra is vrij laag. Het kan ongeveer twee derde van de lading van een MacBook Air aan, twee en een beetje Switch-ladingen of drie-achtige ladingen van een moderne smartphone. Dat is… helemaal goed. Maar de voordelen om iets op te laden met 65 W zijn enigszins beperkt als de batterij in 35 minuten met die snelheid leeg is.

  Wat ik echt wil, is onmogelijk met de technologie van vandaag: iets van dit formaat, net zo performant, maar dubbele capaciteit. In de toekomst zegt Elecjet dat het in staat zal zijn om de voedingsmodule kleiner te maken om het dichtheidsprobleem te verminderen, en het beweert ook dat het “een nieuwe batterij onder de wraps” heeft die veel dichter bij de dichtheid van gewone cellen kan komen.

  In de tussentijd zou het geweldig zijn als Elecjet zijn huidige Apollo Ultra-assortiment zou uitbreiden met batterijen met een grotere capaciteit.

  Een batterijpakket van 55 Wh zou slechts 50 procent groter zijn, maar een grotere verscheidenheid aan apparaten aankunnen. Zelfs een batterij van 75 Wh zou slechts het dubbele van het volume zijn. Image Credit:

  Het beoordelen van de prijsstelling waarvoor Elecjet heeft gekozen, is moeilijk. De Apollo Ultra staat op Indiegogo voor $ 65, wat eerlijk gezegd de duurste is die ik in het recente geheugen een batterij met deze capaciteit heb gezien. Maar het gedraagt ​​​​zich meer als de ultra-high-end batterijpakketten die voor $ 100 + gaan, en in tegenstelling tot die, past het in mijn spijkerbroekzak. Maar het duurt niet zo lang als die – je begrijpt mijn probleem. Ik denk dat $ 65 een redelijke prijs is voor wat je hier krijgt. Het is een gestroomlijnd, cool uitziend ding, en het snel opladen maakt het nuttiger voor mij dan een “gewone” batterij met grotere capaciteit.

  Zoals bij alle Indiegogo-producten, is er een groot voorbehoud u koopt geen product dat momenteel bestaat. De productie zal binnenkort beginnen en gebruikers die vandaag steunen, kunnen hun apparaten begin 2022 verwachten. Ik heb een werkende eenheid op mijn bureau, dus ik ben ervan overtuigd dat Elecjet een powerbank kan leveren zoals geadverteerd. Maar de eerdere Indiegogo-campagnes van het bedrijf leiden tot nog meer waarschuwingen.

  Zowel de Elecjet Apollo- als de Apollo Max-campagnes hadden problemen.

  Alle klachten zijn nu verholpen, maar alleen in de afgelopen dagen voorafgaand aan de lancering van het nieuwe product.

  Elecjet fuseerde eerder dit jaar met een ander bedrijf genaamd Real Graphene. Beide bedrijven zijn opgericht door dezelfde persoon, Samuel Gong, afgestudeerd ingenieur aan de UC Berkeley, maar Gong zegt dat hij niet betrokken was bij de dagelijkse activiteiten van Elecjet totdat de twee fuseerden.

  Toen ik vroeg naar de klachten over eerdere campagnes, erkende Gong dat “er enkele problemen waren met de kwaliteit van de vorige producten”, en zei dat de meeste mensen die hun product niet hebben ontvangen, geen verzendadres hebben opgegeven via Indiegogo. Hij zei dat het bedrijf “werd geleid door een ander team en dat eerdere campagnes en producten door [dat] team werden gedaan.” Hij voegde eraan toe dat de nieuwe Apollo Ultra uitgebreid is geprototypeerd en is beoordeeld door UL (een gerenommeerd certificeringsbedrijf) op veiligheid. Het perspakket Elecjet bood “8 veiligheidsfuncties” en merkt op dat het apparaat tijdens het testen nooit de 42C overschreed. Dit komt overeen met mijn persoonlijke ervaring, waarbij het apparaat koeler was om aan te raken dan mijn gewone powerbank, die tegen een lager tarief oplaadde.

  Wat betreft het niet reageren op verzoeken van klantenondersteuning, erkende hij dat, na de fusie, het bedrijf “kon niet genoeg tijd besteden aan eerdere campagnes.” De reden die hij gaf voor de plotselinge reacties op oude klachten was dat er een nieuw team is ingehuurd om de Indiegogo-campagne te leiden, en dat team helpt ook donateurs van oude projecten van voordat het nieuwe leiderschapsteam er was.

  Ik ben erg gek op de Elecjet Apollo Ultra.

  Die kanttekeningen zijn echter zeker zorgwekkend. Als u niet bereid bent het risico te nemen, maar toch geïnteresseerd bent, heeft Elecjet zijn eigen winkelsite en een aanzienlijke aanwezigheid op Amazon voor zijn andere producten. U kunt altijd wachten tot het product wordt gelanceerd en later de meer traditionele winkelkanalen bereikt (tegen een iets te hoge prijs)..

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]