More

  Twitter is ook gestopt met het bijsnijden van afbeeldingsvoorbeelden op internet |

  Na dit op mobiel te hebben gedaan, is Twitter gestopt met het automatisch bijsnijden van afbeeldingen op internet, meldt The Verge. Het laat nu afbeeldingen op volledige grootte achter op verschillende platforms, nadat onderzoekers en gebruikers ontdekten dat de bijsnijdalgoritmen de neiging hadden bevooroordeeld te zijn op basis van ras en geslacht.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  Als je bijvoorbeeld een foto in portretformaat samen met een tweet plaatst, wordt deze nu in zijn volledige verticale glorie weergegeven in plaats van te worden bijgesneden waar het algoritme ook beslist. Tweets met afbeeldingen die in een website zijn ingesloten, worden echter nog steeds bijgesneden om meer vierkant te zijn, zoals hieronder wordt weergegeven. En als je een webartikel aan een afbeelding koppelt, ongeacht de beeldverhouding of het platform, wordt deze automatisch bijgesneden tot 16:9. Dit is een van de redenen waarom veel nieuwssites (inclusief ) links naar artikelen tweeten met de hoofdafbeelding (lede) afzonderlijk ingesloten.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  Twitter veranderde de manier waarop foto’s werden weergegeven na een controverse over automatisch bijsnijden. Sommige gebruikers merkten op dat wanneer ze een foto kregen met zowel zwarte als witte gezichten, deze de neiging had om automatisch bij te snijden naar het witte gezicht. Onderzoekers hebben effectief bewezen dat het een lichte voorkeur had voor blanke mensen en vrouwen, hoewel Twitter kort daarvoor besloot het bijsnijden uit te faseren.

  Bijsnijden was in één opzicht goed, in die zin dat je op de afbeelding of link kunt klikken om beter te zien wat er aan de hand is, waardoor een website of de betrokkenheid van een persoon wordt vergroot. Niemand kan echter ontkennen dat minder ongecoupeerde afbeeldingen voor een betere ervaring op Twitter zullen zorgen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]