More

  Instagram-test herinnert je eraan om ‘een pauze te nemen’ van non-stop scrollen |

  Instagram komt zijn belofte na om gezondere sociale-mediagewoonten aan te moedigen. Adam Mosseri, hoofd van het sociale netwerk, heeft onthuld dat Instagram deze week is begonnen met het testen van de gesuggereerde functie “Take a Break”. Meld je aan en de app herinnert je er na 10, 20 of 30 minuten aan dat je iets anders moet doen, of het nu een takenlijst is of gewoon naar je favoriete deuntje luistert.

  Je ziet de optie in de “komende dagen” als je deel uitmaakt van de test. Mosseri hoopte de functie in december voor iedereen te lanceren. Hij benadrukte dat Instagram “feedback zou nemen” en het ontwerp zou verfijnen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken als het niet werkt zoals je had gehoopt.

  Er is misschien al ruimte voor verbetering. Net als een eerdere functie voor tijdslimieten, dwingt Take a Break de pauzes niet strikt af. Je kunt gewoon op “klaar” tikken en verder scrollen. Je zult je moeten wenden tot digitale gezondheids- of ouderlijk toezichtfuncties zoals iOS Screen Time of Android’s Digital Wellbeing om jezelf of een kind te dwingen iets anders te doen.

  Dit is echter nog steeds een verbetering en kan help als je gewoon een vriendelijke herinnering nodig hebt om je telefoon neer te leggen. Niet dat Instagram of de moedermaatschappij Meta veel keuze hebben. Het bedrijf staat onder druk van regelgevers en klokkenluider Frances Haugen, die beide Meta ervan hebben beschuldigd te veel aandacht te besteden aan het aanhaken van gebruikers en niet genoeg aan de zorg voor hen. Take a Break is een stap in de richting van meer dan een meer verantwoorde aanpak – het is alleen de vraag of die stap groot genoeg is.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]