More

  De Hubble-telescoop herstelt van een andere systeemstoring |

  NASA worstelt opnieuw om de Hubble-ruimtetelescoop draaiende te houden. Wired meldt dat het Hubble-team zijn telescoop langzaam nieuw leven inblaast na meerdere fouten in de instrumentsynchronisatie die eind oktober leidden tot een overschakeling naar de “veilige modus”. Ingenieurs hebben de geavanceerde camera voor enquêtes op 7 november opnieuw geactiveerd, maar ze moeten de uitvoer van het apparaat deze week controleren voordat ze andere betrokken componenten kunnen inschakelen.

  De problemen begonnen op 23 oktober, toen NASA merkte dat instrumenten niet werkten. ontvangt geen synchronisatieberichten van Hubble’s regeleenheid. Die communicatieproblemen hielden twee dagen aan, wat leidde tot de noodstop. De ruimtevaartorganisatie kan Hubble niet snel nieuw leven inblazen – snelle stroom- en temperatuurveranderingen kunnen de levensduur van de telescoop verkorten.

  De mislukking is de tweede in 2021 die aanleiding geeft tot een langdurige uitschakeling (door de fout in de payload van juni moest NASA een beroep doen op een “coma” van een maand in juli), en dat komt bovenop eerdere problemen. Zo moest NASA in 2018 de gyroscopen van Hubble opnieuw opstarten. De oplopende problemen suggereren dat de 31-jarige waarnemer bijna geen tijd meer heeft, en dat er geen Space Shuttle beschikbaar is als de hardware moet worden vervangen.

  Astronomen maken zich misschien niet al te veel zorgen. De James Webb-ruimtetelescoop wordt op 18 december gelanceerd en kan dienen als een spirituele opvolger van Hubble, ook al richt hij zich niet op dezelfde golflengten. Hubble draagt ​​tot op de dag van vandaag ook bij aan belangrijke ontdekkingen. In die zin geeft Hubble effectief aan dat het klaar is om de fakkel door te geven.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]