More

  Congres verplicht anti-dronken rijtechnologie voor auto’s |

  Congres doet zijn grootste duw ooit om rijden onder invloed te stoppen met de enorme infrastructuurrekening van president Biden. Zoals we eerder meldden, bevatte een van de bepalingen een mandaat voor anti-dronken rijtechnologie in nieuwe auto’s. Nu heeft de Infrastructure Investment and Jobs Act het Congres aangenomen met de maatregel intact, meldt Autoblog (AP) en zal naar verwachting binnenkort door de president worden ondertekend. Als onderdeel van de wetgeving zullen autofabrikanten technologie moeten opnemen om dronken bestuurders al in 2026 op te sporen en te stoppen.

  Eerst moet het Department of Transportation echter bepalen wat de beste oplossing is om dronken dronken bestuurders aan banden te leggen. het rijden. In het bijzonder vereist het wetsvoorstel iets dat “passief de prestaties van een bestuurder van een motorvoertuig controleert om nauwkeurig te identificeren of die bestuurder mogelijk een handicap heeft.” Dat klinkt vergelijkbaar met infraroodcamera-oplossingen die vandaag al door GM, Nissan en anderen worden gebruikt, vertelt Sam Abuelsamid, hoofdmobiliteitsanalist voor Guidehouse Insights, aan de AP. Het spreekt voor zich dat we iets geavanceerder nodig hebben dan blaastesten, die al worden gebruikt als straf voor veroordeelde dronken chauffeurs.

  Elk jaar sterven in de VS ongeveer 10.000 mensen door ongevallen met rijden onder invloed, de NHTSA zegt. Nu we slimmere sensoren en veel cameratechnologie hebben om het rijgedrag van de bestuurder te monitoren, is het zinvol om oplossingen te zoeken die dit soort ongevallen kunnen helpen voorkomen. Binnen tien jaar moet het net zo alledaags aanvoelen als veiligheidsgordels.

  De infrastructuurwet omvat ook andere veiligheidsmaatregelen, zoals achterbankverklikkers die ouders kunnen informeren over kinderen die in autostoeltjes zijn achtergelaten. Bovendien zal het Congres ook automatische noodremming en waarschuwingen voor het verlaten van de rijstrook vereisen, functies die veel nieuwe auto’s al bieden. Het is onduidelijk wanneer echte zelfrijdende auto’s een realiteit zullen zijn, maar tot die tijd kunnen menselijke bestuurders in ieder geval uitkijken naar meer manieren om ongevallen te voorkomen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]