More

  Unity koopt Weta Digital van Peter Jackson om zich voor te bereiden op de metaverse |

  Unity Technologies, het bedrijf achter de Unity-engine, neemt Weta Digital over. Als je een filmfanaat bent, hoef je geen introductie tot Weta te hebben. Het is het VFX-huis dat Peter Jackson in 1993 mede heeft opgericht. Het heeft meegewerkt aan films als de Fellowship of the Ring, Avatar en Black Widow. Onder de deal van $ 1,625 miljard verwerft Unity de technologiedivisie van het bedrijf, inclusief de artiestentools en technisch talent. Weta’s VFX- en animatieteams zullen een aparte entiteit vormen, bekend als WetaFX, waarin Peter Jackson een meerderheidsbelang zal blijven houden. De deal zal naar verwachting tegen het einde van het jaar worden afgerond, in afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties.

  De technologiesuite van Weta omvat tools voor gezichtsanimatie, het creëren van virtuele stadsgezichten en het modelleren van de vervorming van objecten, naast vele andere toepassingen. Het plan van Unity is om die programma’s niet alleen in de Unity Engine te integreren, maar ze uiteindelijk ook aan te bieden als onderdeel van een cloudgebaseerd abonnementsaanbod. Op een gegeven moment zullen veel van de activa die Weta Digital in de loop der jaren heeft gecreëerd ook hun weg vinden naar de engine, zodat iedereen met toegang tot Unity ze kan gebruiken.

  Het bedrijf heeft niet precies gezegd wanneer die dingen zullen gebeuren, maar de visie hier is om Unity in de voorhoede van de metaverse te plaatsen, aangezien wat het ook inhoudt, waarschijnlijk veel 3D-modellen nodig zal hebben. “De uniforme tools en de ongelooflijke wetenschappers en technologen van Weta Digital zullen onze missie versnellen om makers van inhoud gebruiksvriendelijke en hoogwaardige tools te bieden om hun visies tot leven te brengen”, zei Unity in een blogpost. “Wat de metaverse ook is of zal zijn, we geloven dat het zal worden gebouwd door makers van inhoud, net als jij.”

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]