More

  Qualcomm probeert het maken van apps voor AR-brillen te vereenvoudigen |

  Qualcomm wedt dat het een hoeksteen kan worden in de wereld van augmented reality. De chipmaker heeft een Snapdragon Spaces-platform onthuld dat ontwikkelaars helpt bij het maken van apps voor “next generation” AR-brillen. De toolset bevat technologie om omgevingen en gebruikers te helpen begrijpen (inclusief het volgen van gebaren en handen van de nieuw verworven HINS), softwarekits voor 3D-engines zoals Unreal, OpenXR-ondersteuning en hooks voor platforms zoals Niantic’s Lightship en Unity’s AR Foundation.

  De ondersteuning van de fabrikant zal er zijn. Ruimtes zullen pas in het voorjaar van 2022 algemeen beschikbaar zijn, maar Qualcomm heeft partners zoals Lenovo (inclusief Motorola), Oppo en Xiaomi op een rij gezet. Providers zoals T-Mobile en NTT DoCoMo zullen helpen bij het bouwen van “5G-ervaringen” met behulp van Spaces. Lenovo zal als eerste gebruik maken van de technologie door zijn ThinkReality A3-bril te koppelen aan een niet nader genoemde Motorola-telefoon.

  Het is te vroeg om te weten of Snapdragon Spaces een betekenisvol effect zal hebben op AR. Hoewel dit het app-werk zou moeten stroomlijnen, is dat alleen van belang als er zowel boeiende projecten als AR-brillen zijn die mensen willen kopen. Dit zal ook niet veel helpen voor iPhone-bezitters die wachten op mogelijke Apple AR-apparaten. Inspanningen als deze kunnen echter enkele van de drempels verlagen, en het is gemakkelijk om in de nabije toekomst een golf van AR-software te zien.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]