More

  NASA schuift bemande maanlanding terug naar 2025 |

  NASA heeft officieel de tijdlijn voor de Artemis III-missie aangepast en zal in 2024 niet op de maan landen. Het bureau streeft er nu naar om op zijn vroegst in 2025 de eerste vrouw en de volgende Amerikaanse man op het maanoppervlak te laten landen. Dat heeft NASA-beheerder Bill Nelson aangekondigd. NASA mikte oorspronkelijk op een lanceringsdatum in 2028 voor zijn terugkeer naar de maan, maar de regering-Trump heeft die datum in 2017 met vier jaar opgeschoven. gebaseerd op technische haalbaarheid.”

  Naast de onrealistische deadline, gaf Nelson Blue Origin’s rechtszaak tegen het bureau de schuld van de vertraging. Het moest zijn contract met SpaceX in de wacht zetten en het werk aan de maanlander, die bedoeld is om astronauten een paar keer naar het oppervlak van de maan te brengen, pauzeren. NASA verloor daardoor bijna zeven maanden werk aan de lander, wat twijfel had doen rijzen over de landing in 2024 nog voordat Nelson zijn aankondiging deed.

  Als je het je herinnert, gaf NASA in april een contract van $ 2,9 miljard aan SpaceX om een ​​op een ruimteschip gebaseerd maanlandingssysteem te ontwikkelen. Het bureau werkt historisch gezien met meer dan één aannemer voor elke missie, maar in dit geval ondertekende het alleen een deal met het bedrijf van Elon Musk. Blue Origin van Jeff Bezos klaagde NASA aan wegens die beslissing, met het argument dat het niet de kans kreeg om zijn bod op het project te herzien.

  Op basis van juridische documenten die The Verge in september had verkregen, was NASA echter van mening dat Blue Origin “gokte” met het voorgestelde bod van $ 5,9 miljard op de maanlander. Het bedrijf zou de prijs hoger hebben vastgesteld dan nodig was, omdat het ervan uitging dat NASA het een contract zou gunnen maar voor een lagere prijs zou onderhandelen. Het Federale Hof van Claims oordeelde uiteindelijk een paar dagen geleden tegen Blue Origin en verwierp de bewering dat NASA “belangrijke veiligheidseisen voor vluchten” negeerde toen het SpaceX het maanlandercontract toekende.

  Nelsons aankondiging komt kort nadat NASA was verhuisd de onbemande lancering van de Artemis I-vluchttest van dit jaar tot februari 2022. In de veronderstelling dat alles volgens plan zal verlopen – de Orion-capsule en het Space Launch System die voor de missie zullen worden gebruikt, moeten nog een reeks tests doorlopen voordat NASA kan plannen het voor blastoff.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]