More

  Meta beperkt advertentietargeting op basis van duizenden gevoelige onderwerpen |

  Meta zal mogelijk schadelijke advertenties verder aanpakken. The New York Times meldt dat Meta vanaf 19 januari 2022 gedetailleerde opties voor advertentietargeting verwijdert voor “duizenden” gevoelige onderwerpen op Facebook, Instagram en andere diensten. Door deze stap worden advertenties geblokkeerd op basis van interacties met inhoud die verband houdt met etniciteit, gezondheid en politieke overtuigingen , religie en seksuele geaardheid, naast andere hot-button problemen.

  Het is een drastische stap, en Meta was zich ervan bewust dat dit sommige bedrijven en positief advertentiegebruik zou kunnen schaden. VP Graham Mudd zei echter dat de uitgaande opties kunnen leiden tot “negatieve ervaringen voor mensen in ondervertegenwoordigde groepen”. De internetgigant geloofde dat het zijn advertentieplatform kon verfijnen om iedereen van dienst te zijn zonder zakelijke relaties te schaden.

  Het bedrijf geeft je ook meer controle over de advertenties die je ziet. Begin 2022 heeft u de mogelijkheid om minder advertenties te zien die zijn gekoppeld aan gokken, afvallen en andere delicate onderwerpen. U kunt de frequentie van advertenties voor alcohol, ouderschap, huisdieren en politiek al beperken.

  Het strengere advertentiebeleid komt op dezelfde dag als het laatste transparantierapport van Meta en een algehele poging om de beschuldigingen van klokkenluider Frances Haugen dat het bedrijf is meer geïnteresseerd in betrokkenheid en inkomsten dan in het welzijn van zijn gebruikers. Een audit uit 2020 concludeerde dat Meta tekortschoot in de strijd tegen discriminatie, inclusief advertenties. Het bedrijf heeft in 2017 en 2018 de targeting voor duizenden gevoelige advertentieonderwerpen verwijderd (inclusief automatisch gegenereerde antisemitische categorieën), maar er is duidelijk aanhoudende druk om te laten zien dat Meta zijn advertentieactiviteiten kan opruimen.

  Meta zal nog steeds hebben veel advertentietargeting, waaronder op locatie gebaseerde advertenties, aangepaste doelgroepen en op toestemming gebaseerde klantenlijsten. Dit kan sommige marketeers er echter gemakkelijk toe aanzetten hun strategieën te heroverwegen. Dit kan helpen door het aantal uitbuitende advertenties te verminderen, maar het kan ook afbreuk doen aan de relevantie van de advertenties die u wel ziet.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]