More

  iRobot’s Roombas worden steeds slimmer Alexa-spraakopdrachten |

  Roomba-bezitters kunnen hun stofzuigers sinds 2017 bedienen met Alexa-spraakopdrachten, maar die ervaring is vrij eenvoudig. Je kunt je robotstofzuiger vertellen om te beginnen en te stoppen met schoonmaken, of om een ​​schema in te stellen, maar de hele interactie is, nou ja, robotachtig. Dat verandert vandaag met de nieuwste Alexa Skill van iRobot, die gebruikmaakt van het Genius-softwareplatform van het bedrijf om slimmere en meer gemoedelijke spraakopdrachten te leveren.

  Je kunt Roombas met wifi-verbinding vertellen om rond specifieke objecten schoon te maken , en u kunt schoonmaaktaken plannen zonder dat het klinkt alsof u een computerprogramma invoert. Zoals Colin Angle, CEO van iRobot, ons vertelt, is de Alexa Skill een van de meest complexe die ooit is gemaakt. U kunt zelfs een aantal opdrachten aan elkaar koppelen, zelfs voor iRobots-stofzuigers en Bravaa-mop. U kunt bijvoorbeeld roepen: “Alexa, vertel Roomba om elke zondag om 16.00 uur mijn eetkamer schoon te maken en voer vervolgens Bravaa uit.”

  Bovendien kunnen de apparaten van iRobot ook Alexa-luidsprekers gebruiken om aankondigingen over schoonmaken te verzenden banen. Natuurlijk, de app van het bedrijf stuurt je al telefoonmeldingen, maar het is gemakkelijk om die te missen als je het huis opruimt terwijl Roomba aan het werk is. iRobot-apparaten kunnen ook gebruikmaken van Alexa’s AI-gestuurde Hunches om schoonmaaktaken te starten als het denkt dat je niet thuis bent. (Hopelijk is er voldoende controle over hoe die functie precies werkt.)

  Volgens Angle is iRobot er fundamenteel van overtuigd dat je met je robots moet kunnen praten, en ” doe dat op een natuurlijke en verfijnde manier.” Toen Amazon Alexa voor het eerst ontwikkelde, zegt hij, was een van de vroegste concepten die werd besproken het gebruik van spraakopdrachten om Roombas te bedienen. Gezien de inspanningen van iRobot om zijn apparaat slimmer te maken – de nieuwste Roomba heeft genoeg camera’s en slimme verwerkingsfuncties om objecten te detecteren, zelfs hondenpoep – was het slechts een kwestie van tijd voordat het zich meer op spraakondersteuning concentreerde.

  Terwijl iRobot’s technologie softwareplatform maakt gebruik van de kaarten die Roombas rond uw plattegronden maakt, zegt Angle dat het bedrijf geen gegevens deelt met Amazon. Evenzo beweert hij dat iRobot ook niets van Amazon leert. Toch moesten de twee bedrijven samenwerken om ervoor te zorgen dat een complexe reeks spraakopdrachten goed kon werken met Alexa. En vooruitkijkend is iRobot van plan om nog meer functies toe te voegen, zoals de mogelijkheid om een ​​’Niet storen’-tijd in te stellen voor schoonmaaktaken.

  Het zal interessant zijn om te zien met hoeveel Roomba-klanten daadwerkelijk willen praten hun robots. Ik heb de originele Alexa-vaardigheid van het bedrijf sinds de lancering gebruikt, maar ik begin nog steeds meestal met het schoonmaken van taken vanaf mijn telefoon. Ik hoop ook dat we deze stem-smarts uiteindelijk zullen zien op andere platforms dan die van Amazon. Angle zegt dat het bedrijf samenwerkt met Google om zijn Home-vaardigheden te optimaliseren, maar Apple is niet zo ontvankelijk geweest (je kunt tenminste wat Siri-ondersteuning krijgen met IFTTT).

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]