More

  Facebook wil het aanbevelingsproces van de Oversight Board wijzigen |

  De Oversight Board is nog maar minder dan een jaar actief, maar Facebook zegt dat het al moeite heeft om de aanbevelingen van de groep bij te houden. Het bedrijf zegt dat het wil samenwerken met de Oversight Board om “het aanbevelingsproces te verbeteren”, hoewel het nog niet duidelijk is wat die veranderingen inhouden. Maar het suggereert dat Facebook de manier waarop het omgaat met de onafhankelijke instantie die het heeft opgericht om toezicht te houden op zijn inhoudsbeleid wil veranderen.

  In een nieuw rapport waarin de omgang van Facebook met de Oversight Board wordt beschreven, merkt het bedrijf op dat het is gemaakt significante veranderingen als gevolg van de aanbevelingen van de Oversight Board. Deze wijzigingen omvatten updates over hoe het omgaat met haatdragende taal en naaktheid, evenals hoe het “nieuwswaardige” inhoud bepaalt.

  Maar Facebook suggereert nu dat het het aanbevelingsproces wil veranderen. “Hoewel we deze belangrijke wijzigingen hebben aangebracht als resultaat van de aanbevelingen van de raad van bestuur, zijn we van mening dat het huidige ontwerp van het aanbevelingsproces misschien niet de beste manier is om de structurele veranderingen op de lange termijn tot stand te brengen die de raad van bestuur ons dwingt te ondernemen,” schrijft het bedrijf in zijn rapport. “We werken samen met het bestuur en onze interne teams om andere manieren te onderzoeken om het aanbevelingsproces mogelijk te verbeteren.”

  Nogmaals, het is niet precies duidelijk wat dit betekent voor de Oversight Board of de relatie van Facebook met de groep. De Oversight Board reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar, en tijdens een gesprek met verslaggevers op dinsdag weigerde Monika Bickert van Facebook in te gaan op specifieke veranderingen die het bedrijf hoopte aan te brengen.

  In haar rapport, Facebook schrijft dat “het tempo en het volume van de aanbevelingen ons onvoldoende tijd geven om de aanbevelingen in eerste instantie te beoordelen en uit te voeren.” Volgens Facebook vereisen de meeste aanbevelingen van het bestuur “meer dan een dozijn mensen om de haalbaarheid te beoordelen, wat we niet gemakkelijk in 30 dagen kunnen voltooien.” het bedrijf voegde eraan toe dat het veel tijd kan kosten om te bepalen hoe de beleidssuggesties kunnen worden geïntegreerd in de bestaande productontwikkeling.

  Maar hoewel het nog niet duidelijk is wat er zal veranderen als gevolg van de door Facebook voorgestelde “potentiële veranderingen”, het feit dat het bedrijf al grote veranderingen probeert aan te brengen in de manier waarop het met het bestuur omgaat, is veelzeggend. Sinds de oprichting hebben Facebook-critici de Oversight Board bestempeld als niet meer dan een PR-stunt. En hoewel het bedrijf heeft gezegd dat het zich zal houden aan individuele inhoudelijke beslissingen van het bestuur, zijn de bredere beleidsaanbevelingen waar het de grootste invloed op het bedrijf zou kunnen hebben. Het bestuur bekritiseerde bijvoorbeeld het besluit van Facebook om voormalig president Donald Trump een “onbepaalde schorsing” op te leggen en vertelde het bedrijf dat het zijn regels voor politici beter moest definiëren.

  Facebook heeft zelfs gesuggereerd dat andere platforms dat zouden moeten doen. gebruik de Oversight Board om ook hun inhoudsbeleid te controleren. Dat het bedrijf nu beweert dat het te moeilijk is om het proces bij te houden dat zijn leidinggevenden en beleidsfunctionarissen hebben ontworpen, zou mogelijk de invloed kunnen ondermijnen die het bestuur kan uitoefenen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]