More

  Bipartisan wetsvoorstel probeert aanbevelingsalgoritmen te beteugelen |

  Een tweeledige groep wetgevers in het Huis van Afgevaardigden heeft wetgeving ingevoerd die mensen meer controle zou geven over de algoritmen die hun online ervaring vormgeven. Indien aangenomen, zou de Filter Bubble Transparency Act bedrijven zoals Meta verplichten om een ​​versie van hun platforms aan te bieden die draait op een “input-transparant” algoritme dat geen gebruikersgegevens gebruikt om aanbevelingen te genereren.

  De bill zou de “ondoorzichtige” aanbevelingsalgoritmen niet helemaal afschaffen, maar zou het een vereiste maken om een ​​schakelaar op te nemen waarmee mensen die functionaliteit kunnen uitschakelen. Bovendien moeten platforms die aanbevelingsalgoritmen blijven gebruiken een melding hebben waarin mensen worden geïnformeerd dat die aanbevelingen gebaseerd zijn op gevolgtrekkingen die door hun persoonlijke gegevens worden gegenereerd. De prompt kan een eenmalige kennisgeving zijn, maar moet volgens het wetsvoorstel op een “duidelijke, opvallende manier” worden gepresenteerd.

  De wetgeving is ingevoerd door vertegenwoordigers Ken Buck (R- CO), David Cicilline (D-RI), Lori Trahan (D-MA) en Burgess Owens (R-UT). Het is een begeleidend wetsvoorstel bij de wetgeving die senatoren John Thune uit South Dakota en Richard Blumenthal uit Connecticut afgelopen juni hebben ingediend. “Consumenten moeten de mogelijkheid hebben om met internetplatforms om te gaan zonder te worden gemanipuleerd door geheime algoritmen die worden aangedreven door gebruikersspecifieke gegevens”, vertelde Buck aan Axios, het eerste verkooppunt dat verslag uitbracht over de wetgeving.

  Wetgevers hebben regelmatig kritiek geuit op sociale media. mediagiganten voor het gebruik van aanbevelingsalgoritmen om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten, maar tot nu toe zijn er weinig wetgevende maatregelen genomen om het gebruik ervan aan banden te leggen. In de nasleep van de aanval op het Amerikaanse Capitool van 6 januari deed een groep van meer dan 30 democratische wetgevers een beroep op Meta (toen bekend als Facebook), Twitter en YouTube om substantiële wijzigingen aan te brengen in hun aanbevelingsengines, maar stopte uiteindelijk met dreigen met regelgevende maatregelen. Hoewel de Filter Bubble Transparency Act tweeledige steun heeft in het Huis en de Senaat, is het onduidelijk of deze wordt aangenomen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]