More

  Wind- en zonne-energie kunnen in 85 procent van de huidige Amerikaanse elektriciteitsbehoefte voorzien |

  Wind- en zonne-energie zouden kunnen voorzien in ongeveer 85 procent van de Amerikaanse elektriciteitsbehoefte, volgens een paper gepubliceerd in Nature Communications. Batterijen, overcapaciteit en andere opslagopties zouden dat cijfer kunnen verhogen.

  Een combinatie van wind- en zonne-energie zou voldoende moeten zijn om te voldoen aan de meeste van de huidige energiebehoeften in ‘geavanceerde, geïndustrialiseerde landen’, aldus het onderzoek. . Onderzoekers van de University of California, Irvine (UCI), de Chinese Tsinghua University, de Carnegie Institution for Science en Caltech hebben 39 jaar aan gegevens over de vraag naar energie per uur uit 42 landen bekeken om te bepalen of er voldoende wind- en zonne-energiebronnen zijn om aan de eisen te voldoen.

  Ze ontdekten dat de meest betrouwbare systemen, waarin windenergie het meest voorkomt, 72 tot 91 procent van de tijd aan de energiebehoeften in de landen kunnen voldoen die ze bestudeerden, en dat nog vóór opslagoverwegingen. Tel daarbij de capaciteit op om tot 12 uur aan energie op te slaan en deze hernieuwbare energiebronnen kunnen tussen 83 en 94 procent van de energiebehoefte per uur dekken. De onderzoekers merkten echter op dat zelfs wanneer wind- en zonnebronnen meer dan 90 procent van de energiebehoeften van een regio kunnen voorzien, er nog steeds honderden uren per jaar zijn waar niet aan de vraag wordt voldaan.

  “Wind en zonne-energie kunnen voldoen aan meer dan 80 procent van de vraag op veel plaatsen zonder waanzinnige hoeveelheden opslag of overmatige productiecapaciteit, wat het kritieke punt is, “zei co-auteur Steven Davis, hoogleraar Aardsysteemwetenschap aan de UCI. “Maar afhankelijk van het land kunnen er het hele jaar door veel meerdaagse perioden zijn waarin aan een bepaalde vraag moet worden voldaan door energieopslag en andere niet-fossiele energiebronnen in een koolstofvrije toekomst.”

  Er zijn geofysische uitdagingen in het spel. De paper suggereert dat het voor grotere landen dichter bij de evenaar gemakkelijker zou zijn om volledig over te schakelen op duurzame energiebronnen, omdat ze betrouwbaarder kunnen rekenen op het hele jaar door zonne-energie. Duitsland zou bijvoorbeeld moeite kunnen hebben om in de meeste van zijn behoeften te voorzien door middel van wind- en zonne-energie, aangezien het een relatief kleiner land is op een hogere breedtegraad.

  Een oplossing zou zijn dat buurlanden hun middelen bundelen. “Er zou veel consistentie en betrouwbaarheid kunnen worden geboden door een systeem dat zonnebronnen uit Spanje, Italië en Griekenland omvat met overvloedige wind beschikbaar in Nederland, Denemarken en de Baltische regio,” Dan Tong, assistent-professor Aardsysteemwetenschap aan de Tsinghua University en hoofdauteur van het artikel, zei.

  Veel landen bezuinigen op hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, wat essentieel is om de CO2-uitstoot te verminderen en de impact van klimaatverandering te beperken. Volgens een rapport van twee op groene energie gerichte denktanks wekte Europa in 2020 meer elektriciteit op uit hernieuwbare bronnen dan uit fossiele brandstoffen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]