More

  WhatsApp’s antwoord op Discord kan groepschat ‘communities’ zijn |

  WhatsApp-groepschats kunnen zich binnenkort meer gedragen als Discord-servers. WABetaInfo en The Verge hebben vernomen dat WhatsApp een Community-functie aan het ontwikkelen is (oorspronkelijk gespot op XDA) waarmee beheerders groepschats kunnen verenigen onder een grotere paraplu. Je zou een Community-chat op het hoogste niveau hebben met daaraan gekoppelde kleinere groepschats — je zou bijvoorbeeld een community kunnen hebben voor een college-cursus met studiegroepschats die aan die ouder zijn gekoppeld.

  Alle chats zouden zich net zo gedragen als tegenwoordig, met end-to-end encryptie. Beheerders kunnen mensen handmatig uitnodigen om lid te worden van de community of door een uitnodigingslink te delen. Die toezichthouders zouden ook tools hebben om een ​​bepaalde gemeenschap te beheren, hoewel details in dit stadium niet beschikbaar zijn.

  WABetaInfo verwachtte dat communities in een toekomstige WhatsApp-bèta voor Android en iOS zouden verschijnen, hoewel het niet wist wanneer. We voegen eraan toe dat dit soort functies niet gegarandeerd worden gelanceerd en mogelijk worden afgebroken.

  Het is echter gemakkelijk om te zien dat communities binnenkort worden gelanceerd. Dit zou Discord voor gamers niet vervangen, maar het zou een vergelijkbare rol kunnen vervullen voor klassen, fangroepen en anderen die meerdere chats aan elkaar willen koppelen. Het kan met name belangrijk zijn in landen als Brazilië en India, waar WhatsApp vaak een steunpilaar is van het digitale leven van mensen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]