More

  Walmart gebruikt vrachtwagens zonder bestuurder om een ​​leveringslus van zeven mijl te voltooien |

  Zoals beloofd is Walmart in samenwerking met startup Gatik begonnen met het leveren van volledig zelfrijdende bakwagenleveringen tussen zijn eigen locaties op een vaste lus van 7 mijl, kondigden de bedrijven aan. Ondanks die beperkingen omvat de route in Bentonville, Arkansas “kruisingen, verkeerslichten en invoegingen op dichte stedelijke wegen”, aldus de bedrijven. Het is weer een goed nieuws voor de vooruitgang van zelfrijdende voertuigen nadat GM’s cruise vorige week zijn zelfrijdende taxi’s lanceerde om te testen.

  De Gatik-trucks brengen boodschappen van een Walmart-fulfilmentcentrum (donkere winkel) naar een nabijgelegen Walmart Neighborhood Market-supermarkt in Bentonville, de gaststad van het hoofdkantoor van het bedrijf. De route omvat het “middle mile”-transport van goederen tussen magazijnen en winkels. Het programma werd effectief gelanceerd na de goedkeuring van december 2020 door de Arkansas State Highway Commission, en is sinds deze zomer bestuurderloos.

  De nieuwe service is onderdeel van Walmart’s overgang naar een hub-and-spoke-model met magazijnen of fulfilmentcentra dichter bij klanten. Dit betekent kleinere magazijnen, dus “er is een groeiende behoefte aan herhaalde reizen van de fulfilmentcentra naar de ophaalpunten”, vertelde Gatik CEO Gautam Narang aan CNBC. “Dat is waar we binnenkomen.”

  Walmart is niet de eerste superstore die volledig zonder bestuurder gaat, aangezien Kroger in 2018 samenwerkte met de zelfrijdende startup Nuro voor het bezorgen van boodschappen. en Gatik gebruiken grote bakwagens.

  Walmart en Gatik doen soortgelijke proeven in New Orleans met elektrische bakwagens, die rechtstreeks leveren aan een ophaallocatie van de klant. Die worden momenteel echter uitgevoerd met veiligheidschauffeurs aan boord, dus de proef in Arkansas is de eerste echte route zonder bestuurder. “Onze inzet in Bentonville is geen eenmalige demonstratie”, zei Narang. “Dit zijn frequente, inkomstengenererende, dagelijkse ritten die onze vrachtwagens veilig afleggen onder verschillende omstandigheden op de openbare weg, wat de commerciële en technische voordelen aantoont van volledig zelfrijdende operaties op de middellange mijl.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]