More

  Robinhood-beveiligingsinbreuk gecompromitteerde gegevens van 7 miljoen gebruikers |

  Robinhood heeft onthuld dat het op 3 november een beveiligingsincident heeft meegemaakt, waarbij de gegevens van maar liefst 7 miljoen gebruikers of ongeveer een derde van zijn gebruikersbestand zijn blootgelegd. De slechte acteur, zei het financiële dienstverlener, kreeg de e-mailadressen van 5 miljoen mensen en de volledige namen van een andere groep van ongeveer 2 miljoen klanten. Bovendien slaagde de infiltrant erin om aanvullende persoonlijke informatie van 310 gebruikers te stelen, waaronder hun naam, geboortedatum en postcode. Van de 310 klanten werden meer uitgebreide accountgegevens onthuld. 

  Er zijn geen burgerservicenummers, bankrekeningnummers of bankpasnummers bekend gemaakt bij het incident, zei Robinhood, maar het doet nog steeds de nodige openbaarmakingen aan de getroffen klanten. Het bedrijf, dat gebruikers in staat stelt commissievrije aandelen en cryptotransacties uit te voeren, zei dat het de aanval al had ingeperkt. Nadat de hacker de toegang had afgesloten, eiste de aanvaller betaling voor de gestolen gegevens en dreigde hij met wat hij met de informatie zou doen als hij niet werd betaald.

  Een woordvoerder van Robinhood vertelde Bloomberg dat het geen ransomware-aanval was, maar ze weigerden ook te zeggen of ze hadden betaald – en zo ja, hoeveel geld van eigenaar wisselde. Het zei echter wel dat het de politie op de hoogte had gebracht van de inbreuk en dat het de diensten van beveiligingsbedrijf Mandiant had ingeschakeld om het incident te onderzoeken. Charles Carmakal, CTO van Mandiant, vertelde Bloomberg dat dit het begin zou kunnen zijn van een reeks inbreuken. Blijkbaar verwacht het bedrijf dat de aanvaller de komende maanden andere bedrijven en organisaties zal aanvallen en afpersen.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]