More

  ‘Pokémon Go’-maker Niantic helpt anderen AR-metaverse-apps te maken |

  Niantic Labs biedt iedereen de kans om kennis te maken met de technologie achter Pokémon Go en Pikmin Bloom, zodat ze hun eigen augmented reality- en ‘real-world metaverse’-apps kunnen bouwen. Ontwikkelaars kunnen vandaag beginnen met het gebruik van het Niantic Lightship-platform. Het bedrijf kondigde ook een investeringsfonds van $ 20 miljoen aan om ontwikkelaars te steunen die “onze visie voor de echte wereld delen en bijdragen aan het wereldwijde ecosysteem dat we aan het bouwen zijn.”

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  Ontwikkelaars kunnen de toolkit van Ninatic gebruiken om realtime 3D-mesh-kaarten te maken, zodat apps de oppervlakken en topografie van de wereld rondom een ​​apparaat kunnen begrijpen. Andere API’s helpen apps het verschil te leren kennen tussen verschillende aspecten van een omgeving, zoals de grond, lucht, water en gebouwen. De toolkit stelt ontwikkelaars ook in staat apps te maken waarmee maximaal vijf spelers kunnen deelnemen aan dezelfde AR-multiplayersessie, waarbij al hun inhoud en interacties synchroon blijven.

  De tools zijn meestal gratis. De multiplayer-API’s zijn de eerste zes maanden gratis beschikbaar, ongeacht hoeveel gebruikers een app heeft. Daarna brengt Niantic kosten in rekening als de API’s worden gebruikt in een app met meer dan 50.000 maandelijkse actieve gebruikers.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  Verschillende opmerkelijke merken hebben deelgenomen aan een privé-bèta van de ontwikkelingskit, waaronder Universal Pictures, PGA of America en Warner Music Group. Coachella heeft een AR-ervaring gecreëerd die de festivalbezoekers volgend jaar kunnen bekijken. Ze kunnen een grote versie van Coachella’s vlinder zien landen op de zeven verdiepingen tellende Spectra-regenboogtoren.

  Ondertussen werkt Shueisha samen met ontwikkelaar T&S om personages uit One Piece en andere manga’s naar de game te brengen. echte wereld met AR. Die app zal in 2022 beschikbaar zijn.

  Niantic’s visie op de metaverse is heel anders dan de virtual reality-gecentreerde toekomst die het moederbedrijf van Facebook, Meta, voor ogen heeft. In een blogpost in augustus suggereerde CEO John Hanke dat de “real-world metaverse” gaat over het verbinden van de fysieke en digitale werelden, in plaats van puur als een virtuele ervaring te bestaan. Met dat in gedachten heeft zijn bedrijf de afgelopen jaren samen met Qualcomm gewerkt aan AR-brillen.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]