More

  NVIDIA’s nieuwe AI-brein voor robots is zes keer krachtiger dan zijn voorganger |

  NVIDIA heeft een vervolg gelanceerd op de Jetson AGX Xavier, het $ 1.100 AI-brein voor robots dat het in 2018 uitbracht. De nieuwe module, de Jetson AGX Orin, heeft zes keer de verwerkingskracht van Xavier, hoewel het heeft dezelfde vormfactor en past nog steeds in de palm van je hand. NVIDIA heeft Orin ontworpen als een “energie-efficiënte AI-supercomputer” bedoeld voor gebruik in robotica, autonome en medische apparaten, evenals edge AI-toepassingen die op dit moment misschien onmogelijk lijken.

  De chipmaker zegt dat Orin in staat is tot 200 biljoen bewerkingen per seconde. Het is gebouwd op de NVIDIA Ampere-architectuur GPU, beschikt over Arm Cortex-A78AE CPU’s en wordt geleverd met next-gen deep learning en vision-versnellers, waardoor het de mogelijkheid heeft om meerdere AI-applicaties uit te voeren. Orin geeft gebruikers toegang tot de software en tools van het bedrijf, waaronder de NVIDIA Isaac Sim schaalbare robotsimulatietoepassing, die fotorealistische, fysiek nauwkeurige virtuele omgevingen mogelijk maakt waar ontwikkelaars hun AI-aangedreven robots kunnen testen en beheren. Voor gebruikers in de gezondheidszorg is er NVIDIA Clara voor AI-aangedreven beeldvorming en genomica. En voor ontwikkelaars van autonome voertuigen is er NVIDIA Drive.

  Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt wat de Orin gaat kosten, maar het is van plan om de Jetson AGX Orin-module en ontwikkelaarskit in het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar te stellen. Geïnteresseerden kunnen zich registreren om op de hoogte te worden gehouden van de beschikbaarheid op de NVIDIA-website. Het bedrijf zal ook praten over Orin op NVIDIA GTC, dat zal plaatsvinden van 8 tot en met 11 november.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]