More

  Met Disney+ kun je ‘Shang-Chi’ en 12 Marvel-films bekijken in een groot IMAX-formaat |

  De superhelden van Marvel staan ​​op het punt een beetje groter te worden op je tv. Disney+ heeft vandaag aangekondigd dat het op 12 november (ook bekend als “Disney+ Day”) een uitgebreide IMAX-beeldverhouding toevoegt voor 13 Marvel-titels, waaronder Shang-Chi en Black Panther. De IMAX-beeldverhouding van 1,90:1 zal tot 26 procent groter lijken dan het typische breedbeeldformaat van 2,35:1 in Marvel-films, dus die vervelende zwarte balken zullen bijna verdwijnen terwijl je naar scènes kijkt die in IMAX zijn opgenomen. (Je zult echter nog steeds wat lichte balken zien, aangezien het IMAX-formaat 16×9 breedbeeld-tv’s niet volledig vult.)

  dims?image_uri =https%3A%2F%2Fs.yimg.comDisney

  Vóór deze samenwerking met Disney+ brachten IMAX en DTS het “IMAX Enhanced”-formaat voor thuisweergave naar een handvol tv-streaming-apps, zoals Sony’s Bravia Core. IMAX-gecertificeerde films krijgen een prominent label op hun Disney+-schermen, en als je wilt, kun je ook de standaard breedbeeldversie lanceren. Fysieke Blu-ray-verzamelaars zijn al gewend aan het verschuiven van IMAX-beeldverhoudingen in sommige films, met name The Dark Knight, Tenet en Mission Impossible: Fallout, maar streaming films hebben dit voordeel doorgaans verloren.

  Het uitgebreide aspect ratio zou Marvel’s actiescènes meer ruimte moeten geven om op je tv te verschijnen, en het is een functie die Disney+ kan heersen over zijn streaming-concurrenten. Je ziet ook een breder beeld op smartphones, pc’s en overal waar je Disney+ kunt bekijken. Technisch gezien levert IMAX Enhanced niet de ware beeldverhouding van het grote filmformaat, die meer vierkant is. Maar zoals we zagen met Zack Snyder’s Justice League, leidt dat tot enorme (en lelijke) zwarte balken aan de zijkanten van je tv. Het is ook vermeldenswaard dat we geen IMAX-versies van The Avengers en Ant-Man zullen zien, aangezien dit de zeldzame Marvel-films zijn die de tv-vullende beeldverhouding van 1,85: 1 gebruikten (een keuze gemaakt om een ​​beter gevoel van hoogte over te brengen) .

  Vooruitkijkend zal IMAX Enhanced ook meeslepend DTS-geluid naar Disney+ brengen, een concurrerende optie voor het meer alomtegenwoordige Dolby Atmos-formaat. Vertegenwoordigers van alle betrokken bedrijven vertellen ons dat IMAX Enhanced-films ook Dolby Vision, HDR10, 4K (natuurlijk) en Dolby Atmos-geluid zullen ondersteunen.

  Hier zijn alle IMAX Enhanced-films die op 12 november op Disney+ verschijnen:

  Ant-Man and the Wasp

  Avengers: Infinity War

  Avengers: Endgame

  Black Panther

  Black Widow

  Captain America: Burgeroorlog

  Captain Marvel

  Doctor Strange

  Guardians of the Galaxy 1 & 2

  Iron Man

  Thor Ragnarok

  Shang-Chi en de legende van de tien ringen

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]