More

  DOJ beschuldigt vermeende Kaseya ransomware-hacker verbonden aan REvil-groep |

  Het ministerie van Justitie heeft de aanklacht tegen een Oekraïens staatsburger voor een ransomware-aanval op IT-bedrijf Kaseya in juli openbaar gemaakt. De autoriteiten in Polen hebben Yaroslav Vasinskyi vorige maand gearresteerd en er lopen procedures om hem uit te leveren aan de VS.

  Hij is aangeklaagd voor samenzwering om fraude te plegen en aanverwante activiteiten in verband met computers, verschillende gevallen van schade aan beveiligde computers en samenzwering om geld wit te wassen. Als Vasinskyi op alle aanklachten wordt veroordeeld, riskeert hij een maximumstraf van 115 jaar gevangenisstraf.

  Volgens de aanklacht gebruikte Vasinskyi een Kaseya-product om ransomware te verspreiden. Maar liefst 1.500 bedrijven en organisaties over de hele wereld werden getroffen. REvil, de ransomwaregroep waarmee Vasinskyi is verbonden, eiste oorspronkelijk $ 70 miljoen in ruil voor het ontgrendelen van de systemen van slachtoffers. Drie weken nadat de aanval plaatsvond, gebruikte Kaseya een decoderingssleutel, waarmee haar klanten weer toegang tot hun computers konden krijgen.

  Het DOJ onthulde ook dat het $ 6,1 miljoen aan vermeende losgeldbetalingen in beslag had genomen, verkregen door de Russische staatsburger Yevgeniy Polyanin, een ander vermeend lid van REvil. Polyanin, die nog steeds op vrije voeten is, is beschuldigd van het uitvoeren van Sodinokibi/REvil ransomware-aanvallen op verschillende doelen, waaronder bedrijven en overheidsdiensten in Texas, in augustus 2019. Polyanin wordt met soortgelijke aanklachten geconfronteerd als Vasinskyi. Indien veroordeeld, overweegt Polyanin een maximale gevangenisstraf van 145 jaar.

  “Cybercriminaliteit is een ernstige bedreiging voor ons land: voor onze persoonlijke veiligheid, voor de gezondheid van onze economie en voor onze nationale veiligheid, Dat zei procureur-generaal Merrick Garland in een verklaring. “Onze boodschap van vandaag is duidelijk. De Verenigde Staten zullen, samen met onze bondgenoten, er alles aan doen om de daders van ransomware-aanvallen te identificeren, voor de rechter te brengen en het geld dat ze van hun slachtoffers hebben gestolen, terug te krijgen.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]