More

  AMD’s eerste Zen 4-CPU’s bevatten een 128-core chip gebouwd voor de cloud |

  AMD heeft zijn eerste processors onthuld op basis van de nieuwe Zen 4-architectuur, en ze beloven veel kracht… althans voor sommige gebruikers. AnandTech merkt op dat AMD zijn vroege Zen 4-routekaart heeft geschetst tijdens een virtueel datacenter-evenement, en de eerste twee CPU-families zijn Epyc-chips die zijn gericht op servers en andere zware computertaken. De eerste, bijgenaamd Genoa, is gebouwd voor algemeen computergebruik en bevat tot 96 cores (mede dankzij een 5nm-proces), evenals ondersteuning voor DDR5-geheugen en PCIe 5.0-randapparatuur. Het komt ergens in 2022 aan en partners proeven nu chips.

  De ster van de show is misschien Bergamo. Het is ontworpen voor cloud computing en benadrukt de kerndichtheid – AMD belooft tot 128 kernen in een enkele CPU. Het ontwerp is gebaseerd op een aangepaste Zen 4c-architectuur (de C staat voor “cloud”) die vergelijkbare functionaliteit biedt, maar de cache en het stroomverbruik optimaliseert om het aantal cores te vergroten en zoveel mogelijk verwerkingsthreads aan te bieden. Bergamo komt pas in de eerste helft van 2023 aan de oppervlakte, maar het kan handig zijn voor internetgiganten die met veel gelijktijdige gebruikers jongleren.

  Als je nieuws verwachtte over op Zen 4 gebaseerde Ryzen-processors, zul je teleurgesteld zijn . AMD was niet verwonderlijk gericht op zakelijke klanten tijdens zijn evenement, en er was geen sprake van mainstream-onderdelen. Dat gezegd hebbende, zal het helemaal niet verrassend zijn als AMD de komende maanden meer deelt over de volgende generatie Ryzen-hardware.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]