More

  Netflix zal zogenaamd iOS-games beschikbaar maken via de App Store |

  Nu Netflix mobiele games op Android aanbiedt, is er een slepende vraag: hoe zullen iOS-spelers meedoen als het beleid van Apple alles-in-één gaming-services verbiedt? De harde manier, blijkbaar. In zijn “Power On”-nieuwsbrief beweerde Mark Gurman van Bloomberg (met hulp van ontwikkelaar Steve Moser) code te hebben gezien die aangeeft dat Netflix al zijn games “individueel” op iOS zou uitbrengen, via de App Store. Ze zullen niet allemaal binnen de app kunnen worden gedownload en afgespeeld, voegde Gurman eraan toe.

  De belangrijkste Netflix-app zou nog steeds toegang bieden tot de gamecatalogus, maar je zou alleen een afzonderlijke app starten als je op een spel. Dat is momenteel hoe het werkt met Android, maar Netflix heeft de mogelijkheid om games in zijn Android-app te vouwen. Op iOS zou het geen andere keuze hebben dan games afzonderlijk beschikbaar te stellen. Apple vereist dat elke game in de App Store een individuele screening krijgt, zelfs als deze alleen beschikbaar is via de cloud.

  Je zou dit kunnen zien aankomen in het licht van de aanpak van Apple, maar het geeft nog steeds aan dat Netflix zal moeten sluit een paar compromissen als het mobiele games naar iOS gaat brengen. Dit onderstreept ook een groeiende rivaliteit tussen Apple en Netflix, zoals Gurman uitlegde. De twee concurreren op een toenemend aantal fronten, variërend van gaming tot streaming videodiensten, maar geen van beide kan het zich veroorloven om van de ander te vervreemden. Het potentieel bestaat voor een aanzienlijk conflict, vooral als Apple verdere concessies moet doen aan de App Store-regels.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]