More

  Microsoft OneDrive-app stopt met synchroniseren met Windows 7 en 8 op 1 maart 2022 |

  Microsoft probeert meer mensen naar nieuwere Windows-versies te duwen. Zoals Thurott meldt, heeft Microsoft gewaarschuwd dat de OneDrive desktop-app op 1 maart 2022 stopt met synchroniseren met persoonlijke Windows 7, 8 en 8.1 computers. De software zal vanaf 1 januari geen updates meer ontvangen. Je kunt nog steeds het web gebruiken om bestanden handmatig over te zetten, maar dat is duidelijk een gedoe als je routinematig toegang hebt tot cloudbestanden vanaf een oudere pc.

  Zakelijke klanten zullen ook niet veel uitstel krijgen. Microsoft koppelt zakelijke OneDrive-ondersteuning aan de Windows-cyclus voor relevante machines. Werkplekgebruikers van Windows 7 en 8.1 hebben tot 10 januari 2023 de tijd (het einde van de uitgebreide ondersteuning voor beide platforms), terwijl Windows 8-gebruikers al pech hebben.

  Het bedrijf schaamde zich niet voor zijn redenering . Dit zal helpen om “bronnen te concentreren” op nieuwere Windows-platforms en -technologieën, volgens OneDrive-ontwikkelaars. Met andere woorden, Microsoft wil echt dat je upgradet naar Windows 10 of Windows 11.

  Dit is geen volledig onverwachte zet. Microsoft heeft al lang moeite om sommige klanten te overtuigen om te upgraden naar nieuwere versies van Windows, tot het punt waarop bedrijven en overheden liever betalen voor speciale ondersteuningscontracten dan voor updates. Dat schaadt natuurlijk de winst van Microsoft, maar het brengt ook veiligheidsrisico’s met zich mee: WannaCry profiteerde van organisaties met verouderde Windows-versies. Het nieuwe OneDrive-beleid kan sommige gebruikers ertoe aanzetten nieuwere Windows-versies te installeren, zelfs als ze verder tevreden zijn met een oud besturingssysteem.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]