More

  Het ministerie van Financiën koopt gevoelige app-gegevens voor onderzoeken |

  Het is geen geheim dat app-gegevens onderzoekers kunnen bereiken zonder veel toezicht, maar het zal u misschien verbazen wie die gegevens koopt. De Intercept- en belangengroep Tech Inquiry heeft vernomen dat het Amerikaanse ministerie van Financiën onlangs gevoelige app-gegevens heeft gekocht van Babel Street, hetzelfde bedrijf dat informatie aan de geheime dienst en andere instanties overhandigde. De afdeling heeft de afgelopen vier maanden meer dan $ 300.000 uitgegeven aan twee contracten om gegevens te verzamelen ten behoeve van onderzoeken.

  Eén contract, officieel gemaakt in juli 2021, gaf onderzoekers van het Office of Foreign Assets Control (OFAC) toegang tot locatiegegevens van mobiele apps uit de Locate X-tool van Babel Street. De informatie zal OFAC helpen om mensen te targeten en internationale sancties af te dwingen, volgens het contract. Zoals je zou verwachten, bestaat er bezorgdheid dat het kantoor de zoekbeperkingen van het vierde amendement effectief omzeilt. De gegevens zijn technisch anoniem, maar het is relatief eenvoudig voor een onderzoeker om gegevens aan individuen te koppelen.

  Het andere contract, van september 2021, geeft de Internal Revenue Service een hulpmiddel dat informatie uit “openbare digitale mediabestanden haalt”. .” De software zal in theorie de IRS helpen belastingontduikers te vangen via online activiteiten zoals posts op sociale media en forumgesprekken. Hoewel het legaal is om die inhoud te bekijken, wil de Schatkist dat Babel Street “beschikbare biometrische [sic] gegevens” verstrekt, zoals adressen en burgerlijke staat die een gedetailleerd profiel kunnen opleveren.

  De zorg is niet alleen dat de Schatkist het vierde amendement zou kunnen omzeilen door enkele gegevens (met name locaties) te verkrijgen zonder een bevelschrift. Dit vertegenwoordigt ook een uitbreiding van “invasieve surveillance”, vertelde Tech Inquiry-oprichter Jack Poulson aan The Intercept. In plaats van haar inspanningen terug te schroeven, voert de Amerikaanse regering de zaken op.

  We hebben de Schatkist om commentaar gevraagd. Er is geen garantie dat het zich terugtrekt. Dat gezegd hebbende, dringen senator Ron Wyden en anderen aan op wetgeving die een gerechtelijk bevel vereist voor deze gegevensaankopen. Als wetsvoorstellen zoals The Fourth Amendment Is Not For Sale Act ooit wet worden, zou de regering op zijn minst een juridische basistest moeten doorstaan ​​om dit gevoelige materiaal te kopen – zelfs als ambtenaren uw kennis niet nodig zouden hebben.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]