More

  MIT-onderzoekers creëren AI-systeem dat robots beter kan maken in het hanteren van objecten |

  Als de meesten van ons een object oppakken, hoeven we niet na te denken over hoe we het in onze hand moeten oriënteren. Het is iets dat van nature voor ons is als we leren door de wereld te navigeren. Dat is iets waardoor jonge kinderen behendiger met hun handen kunnen zijn dan zelfs de meest geavanceerde robots die tegenwoordig beschikbaar zijn.

  Maar dat zou snel kunnen veranderen. Een team van wetenschappers van MIT’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory heeft een systeem ontwikkeld dat robots ooit dezelfde soort behendigheid kan geven. Met behulp van een modelvrij AI-algoritme voor versterking creëerden ze een gesimuleerde, antropomorfe hand die meer dan 2000 objecten kon manipuleren. Bovendien hoefde het systeem niet te weten wat het zou oppakken om een ​​manier te vinden om het in zijn hand te verplaatsen.

  Het systeem is nog niet klaar voor gebruik in de echte wereld. Om te beginnen moet het team het overzetten naar een echte robot. Dat is misschien niet zo’n grote wegversperring als je zou denken. Aan het begin van het jaar zagen we onderzoekers van de Zhejiang University en de University of Edinburgh met succes een AI-versterkingsaanpak overdragen op hun robothond Jueying. Dankzij het systeem kon de robot zelfstandig leren lopen en herstellen van een val.

  Zoals de zaken er nu voor staan, is het systeem ook niet perfect. Het kan veel kleinere objecten heroriënteren, waaronder dingen als tennisballen en appels, met een slagingspercentage van bijna 100 procent, maar gereedschappen zoals schroevendraaiers en scharen vormen een uitdaging. Als het gaat om dat soort objecten, daalt het slagingspercentage dichter bij 30 procent. Toch is het potentieel van het systeem enorm. Het zou robots op een dag beter kunnen maken in het manipuleren van gereedschappen en ze veel efficiënter kunnen maken in taken zoals het inpakken van dozen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]