More

  Porsche ‘digital twin’ kan voorspellen wanneer uw auto onderhoud nodig heeft |

  Zou het niet beter zijn als uw auto service zou aanbevelen op basis van wanneer u het waarschijnlijk nodig heeft, en niet alleen op basis van een vast schema? Het zou zomaar kunnen. Porsche ontwikkelt een “digitale tweeling” (dat wil zeggen een virtuele kopie) die helpt bij het voorspellen van servicevereisten op basis van rijstijlen. Algoritmen kunnen een combinatie van sensorgegevens en ‘big data’ ontleden om service aan te bevelen op basis van uw rijstijl. Mogelijk moet u vroeg aan uw ophanging werken als u met uw auto naar het circuit gaat, of aan de motor als u lang op de snelweg moet pendelen.

  Het systeem kan zelfs anticiperen op storingen voordat ze zich voordoen. Dat zal de monteurs natuurlijk bevallen, maar het kan u ook beschermen (en u extra reparatiekosten besparen) door onderhoud te plannen lang voordat er een crisis uitbreekt.

  Porsche lanceert officieel zijn eerste digitale tweeling pas 2022, en dan alleen nog met sensordata. Veldtesten zijn echter al aan de gang – ongeveer de helft van de Taycan-bezitters heeft zich vrijwillig aangemeld voor een piloot die anoniem de luchtvering van de EV controleert op lichaamsversnelling. Als de auto bepaalde drempels overschrijdt, vertelt het voertuig de bestuurder dat hij misschien een reparatiewerkplaats moet bezoeken.

  Het dubbele systeem zou autofabrikanten in staat stellen vaste onderhoudsschema’s te schrappen ten gunste van bestuurderspecifieke aanbevelingen. Porsche voorziet ook dat de algoritmen helpen, zelfs wanneer uw auto vlekkeloos loopt. U zou een digitaal document hebben dat zowel een nauwkeurige verkoopprijs voor een gebruikte auto zou kunnen suggereren als een grotere transparantie voor potentiële kopers. Automerken kunnen zelfs verlengde garanties aanbieden op basis van de status van uw auto. Zolang bedrijven echter rekening houden met privacy, kan dit u meer dan een beetje stress (en momenten van pure paniek) onderweg besparen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]