More

  Onderzoekers werken aan het geven van sociale vaardigheden aan robots |

  Filmrobots staan ​​erom bekend mensen te helpen (of te hinderen), maar in de echte wereld hebben ze vrij beperkte sociale vaardigheden. MIT’s CSAIL computerwetenschappelijke onderzoekers proberen dat op te lossen door robots te leren hoe ze met andere robots kunnen communiceren om hun eigen doelen te bereiken, volgens een nieuw artikel. Het onderzoek kan bijvoorbeeld leiden tot verbeterde mens-robot-interacties in assistentiewoningen en zelfs psychologen helpen om sociale interacties tussen mensen beter te meten.

  Om deze interacties te bestuderen, creëerden de onderzoekers een gesimuleerde 2D-omgeving waarin virtuele robots zowel sociale als fysieke doelen konden nastreven. Een fysiek doel kan bijvoorbeeld zijn om op een bepaald punt op een raster naar een boom te navigeren, terwijl een sociaal doel raden wat een andere robot probeert te doen en op basis daarvan handelen, “zoals een andere robot helpen de boom water te geven, ” volgens CSAIL.

  De robot wordt beloond voor acties die hem dichter bij zijn doelen brengen, met een bijpassende beloning voor het helpen en een tegengestelde beloning voor het hinderen. Het team heeft drie soorten robots gemaakt: de eerste heeft alleen fysieke doelen, de tweede heeft fysieke en sociale doelen, maar gaat ervan uit dat alle robots alleen fysieke doelen hebben. De derde gaat ervan uit dat de anderen allemaal sociale en fysieke doelen hebben, dus het kan meer geavanceerde acties ondernemen, zoals samenwerken met anderen om een ​​doel te bereiken.

  Zelfs jonge baby’s lijken sociale interacties zoals helpen en hinderen te begrijpen, maar we hebben nog geen machines die deze redenering kunnen uitvoeren op zoiets als flexibiliteit op menselijk niveau.

  Het team creëerde 98 verschillende scenario’s met alle drie de soorten robots. Twaalf mensen keken naar bijna 200 videoclips van de robots die met elkaar in wisselwerking stonden en moesten vervolgens de fysieke en sociale doelen inschatten. “In de meeste gevallen kwam hun model overeen met wat de mensen dachten over de sociale interacties die in elk frame plaatsvonden”, aldus de onderzoekers.

  De onderzoekers hopen dat de resultaten zullen fungeren als een “benchmark” waarmee anderen aan vergelijkbare sociale interacties kunnen werken. Vervolgens zijn ze van plan om een ​​complexere omgeving te creëren met 3D-agents die meer soorten interacties mogelijk maken. Het uiteindelijke doel is om robots niet alleen te leren hoe ze beter sociaal kunnen communiceren, maar “dieper in het menselijke aspect hiervan graven”, zei senior auteur Andrei Barbu. “Kunnen we een objectieve test doen voor uw vermogen om sociale interacties te herkennen? Misschien is er een manier om mensen te leren deze sociale interacties te herkennen en hun vaardigheden te verbeteren.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]