More

  Isomorphic Labs van Alphabet is een nieuw bedrijf dat zich richt op AI-gedreven medicijnontdekking |

  Vorig jaar kondigde Alphabet’s DeepMind aan dat zijn AlphaFold 2 AI liet zien dat het kon voorspellen hoe bepaalde eiwitten zouden vouwen op een manier die concurrerend was met experimentele gegevens. Het nieuws werd door de wetenschappelijke gemeenschap met enthousiasme ontvangen, maar het was op dat moment niet duidelijk wat de doorbraak in de praktijk zou betekenen. Nu hebben we een beter idee met de aankondiging van de oprichting van een nieuwe dochteronderneming met de naam Isomorphic Labs.

  Het bedrijf stelt dat het zijn doel is om het proces van het ontwikkelen van nieuwe medicijnen te “herdenken” met een AI-first benadering. “Wij geloven dat het fundamentele gebruik van geavanceerde computationele en AI-methoden wetenschappers kan helpen hun werk naar een hoger niveau te tillen en het proces voor het ontdekken van geneesmiddelen enorm kan versnellen”, aldus Demis Hassabis, de oprichter en CEO van Isomorphic Labs. Hassabis, die ook de CEO van DeepMind is, zal de chief executive van de startup zijn terwijl het uitbouwt en extra werknemers inhuurt.

  Isomorphic Labs is niet het eerste of enige bedrijf dat zegt dat het van plan is om te stroomlijnen medicijnontwikkeling met behulp van AI. Sinds 2012 heeft een startup van de Universiteit van Toronto, genaamd Atomwise, een vergelijkbare visie. Ze proberen allebei het probleem aan te pakken van de torenhoge kosten voor de ontwikkeling van geneesmiddelen. Uit een recent onderzoek uit 2020 bleek dat het gemiddeld $ 1,3 miljard kost om een ​​nieuw geneesmiddel te maken. Veel heeft te maken met het proces zelf. Zoals de zaken er vandaag de dag voor staan, synthetiseren onderzoekers elke veelbelovende verbinding fysiek en testen ze vervolgens of het veilig is voor menselijk gebruik. En omdat ze hebben geprobeerd behandelingen te ontwikkelen voor meer gecompliceerde ziekten, komen er minder medicijnen door menselijke proeven.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]