More

  Facebook voegt functies voor het genereren van inkomsten toe aan groepen Facebook voegt functies voor het genereren van inkomsten toe aan groepen |

  Facebook voegt functies voor het genereren van inkomsten toe aan nog een ander deel van zijn service: groepen. Het sociale netwerk test nieuwe tools waarmee groepsbeheerders geld kunnen verdienen, met nieuwe functies voor winkelen, fondsenwerving en abonnementen.

  Het bedrijf kondigde de updates aan tijdens zijn jaarlijkse Communities Summit-evenement, waar het zei dat de nieuwe functies mensen die groepen runnen helpen de gemeenschappen die ze hebben opgebouwd te ‘onderhouden’. Met de wijzigingen biedt Facebook groepsbeheerders drie manieren om inkomsten te genereren met hun gemeenschappen. De eerste twee, gemeenschapswinkels en fondsenwervers, spiegelen functies elders op het platform. Community-winkels is een uitbreiding van de bestaande functies van Facebook en stelt groepsbeheerders in staat om thema-merchandise of andere goederen te verkopen. Evenzo zullen fondsenwervers beheerders in staat stellen om specifieke projecten te crowdfunden of anderszins “de kosten van het runnen van de groep te compenseren”.

  Maar de derde functie is geheel nieuw: betaalde subgroepen. Subgroepen zijn in wezen kleinere groepen-binnen-een-groep waar leden een maandelijks bedrag betalen om deel te nemen. Hoewel Facebook groepsbeheerders ook toestaat gratis subgroepen op te zetten, is de betaalde versie van de functie de nieuwste poging van het bedrijf om op abonnementen gebaseerde producten te maken. Elders heeft Facebook abonnementen gehyped als een manier voor makers om geld te verdienen, via nieuwsbrieven of fanabonnementen voor streamers.

  Het kan dus nuttig zijn om de tools rechtstreeks naar hen toe te brengen. Aan de andere kant waren groepen ook de thuisbasis van Facebook’s meest giftige en verdeeldheid zaaiende inhoud, en het bedrijf heeft soms moeite gehad om problematische groepen onder controle te houden.

  Gezien de staat van dienst van Facebook hier, voelt het bijna onvermijdelijk dat sommige groepen zullen een manier vinden om deze tools te misbruiken (Facebook plant een langzame uitrol, dus de meeste groepen hebben niet meteen toegang tot deze functies.) Smith merkt op dat subgroepen dezelfde moderatietools zullen hebben als de bredere groep en dat het kan het in sommige gevallen voor de beheerder gemakkelijker maken om ermee om te gaan. “Het gaat de discussies in de verschillende subgroepen classificeren en dan kunnen ze ze efficiënter beheren”, zei ze. Ze voegde eraan toe dat groepen en subgroepen ook de handelsrichtlijnen en fondsenwervingsregels van het bedrijf moeten volgen.

  Hoewel groepen zijn belasterd, is het ook de functie waarnaar Facebook vaak verwijst als bewijs dat zijn platform kan mensen samenbrengen en een goede kracht zijn. Facebook heeft ook aangegeven dat groepen een belangrijke rol gaan spelen in haar plan om een ​​metaverse te bouwen. “We zijn gefocust op het bouwen van bruggen van onze apps op 2D-schermen naar meer meeslepende virtuele ervaringen”, zei Mark Zuckerberg aan het begin van het evenement van donderdag.

  Maar het is niet moeilijk voor te stellen dat de Facebook-groepen van vandaag op een dag virtuele ruimtes binnen de metaverse zouden kunnen bewonen, hoewel die visie nog steeds “ver weg is”, zegt Smith.

  Naast de nieuwe functies voor het genereren van inkomsten, biedt Facebook kondigde verschillende andere updates voor groepen aan, waaronder:

  Nieuwe aanpassingsfuncties waarmee beheerders achtergrondkleuren, lettertypestijlen en andere aspecten van het uiterlijk van groepen kunnen wijzigen

  Communitychats om het gemakkelijker te maken voor beheerders en groepsmoderators om elkaar te bereiken

  Een nieuwe sectie met “uitgelichte” zodat groepsbeheerders inhoud kunnen vastzetten die bovenaan de groep blijft staan

  Facebook is ook van plan om te beginnen met het testen van een nieuwe set functies die de groepen en Pages-ervaring stroomlijnen voor beheerders die zowel een groep als een bijbehorende pagina beheren. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe dit precies zal werken, maar Facebook zegt dat het doel is om een ​​aantal groepsspecifieke functies, zoals moderatietools, in Pages te brengen, terwijl beheerders ook de mogelijkheid krijgen om “een officiële stem te gebruiken bij interactie met hun community”.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]