More

  Een voormalige Rivian-manager klaagt de automaker aan wegens discriminatie op grond van geslacht |

  Startup elektrisch vervoer Rivian is aangeklaagd door een van zijn voormalige medewerkers. Volgens The Wall Street Journal heeft Laura Schwab, een executive die tot vorige maand vice-president verkoop en marketing was bij de autofabrikant, donderdag een klacht over genderdiscriminatie ingediend bij het California Superior Court in Orange County. In de rechtszaak beweert Schwab dat ze door Rivian is ontslagen nadat ze klaagde over een “giftige ‘bro-cultuur'” waarbij andere leidinggevenden haar uitsloten van vergaderingen en haar advies negeerden.

  “De cultuur bij Rivian was eigenlijk het ergste dat ik in meer dan 20 jaar in de auto-industrie heb meegemaakt”, vertelde Schwab aan The Journal. Schwab, een veteraan in de auto-industrie, bekleedde leidinggevende functies bij Aston Martin Lagonda en Jaguar Land Rover voordat ze in november 2020 bij Rivian kwam werken.

  Volgens de outlet probeerde Schwab het bedrijf ertoe aan te zetten tal van zorgen weg te nemen, terwijl zij was daar. In één geval zou ze hebben geprobeerd de andere leidinggevenden van het leiderschapsteam van Rivian te vertellen dat het bedrijf zijn voertuigen te duur had geprijsd. In nog een andere situatie probeerde ze bezorgdheid te uiten over de kwaliteit van het productieproces van de autofabrikant. In het eerste geval zou het bedrijf in eerste instantie haar advies hebben afgewezen om het later op te volgen nadat een mannelijke directeur hetzelfde probleem had aangekaart.

  De rechtszaak loopt vooruit op de geplande beursgang van Rivian volgende week, waar het bedrijf naar zal vragen om maar liefst $ 9,6 miljard aan extra investeringen op te halen. Het is onlangs ook begonnen met de productie van R1T-trucks voor klanten. Meer in het algemeen komt het pak naar voren als verschillende andere bedrijven in de technische ruimte onder de loep worden genomen over hun gendergelijkheidspraktijken. Het meest opvallende is Activision Blizzard, die in juli werd aangeklaagd door de Californische regelgever voor eerlijke werkgelegenheid voor het bevorderen van wat het beschreef als een seksistische ‘frat boy’-werkcultuur. De gevolgen van die rechtszaak waren verstrekkend. Na maandenlange druk van werknemers, beëindigde het bedrijf zijn beleid van gedwongen arbitrage in gevallen van seksuele intimidatie en discriminatie en voerde het een nultolerantiebeleid in ten aanzien van intimidatie.

  Verwijzend naar de rustige periode voorafgaand aan de beursgang, Rivian weigerde commentaar te geven op de klacht.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]