More

  Blue Origin verliest rechtszaak over NASA’s SpaceX-maanlandercontract (bijgewerkt) |

  Blue Origin is gefaald in zijn rechtszaak tegen NASA over het maanlandercontract van SpaceX. CNBC meldt dat de Federal Court of Claims Blue Origin heeft afgewezen en de vorderingen van het bedrijf heeft afgewezen. Hoewel het advies momenteel verzegeld is, draaide de zaak van Blue Origin om beschuldigingen dat NASA de “belangrijke veiligheidseisen voor vluchten” negeerde bij het overhandigen van het Human Landing System aan SpaceX.

  Het advies zal ergens na 18 november voor het publiek beschikbaar zijn, wanneer beide zijden van de rechtszaak zullen naar verwachting redacties leveren. NASA heeft het werk van SpaceX opgeschort na de rechtszaak, maar de inspanningen moeten op 8 november worden hervat.

  Blue Origin heeft het contract eerder aangevochten via het Government Accountability Office, maar werd in juli afgewezen, waardoor Jeff Bezos’ team reageerde met een rechtszaak. Het bedrijf heeft zelfs geprobeerd SpaceX drastisch te onderbieden met een bod van $ 2 miljard, met het argument dat NASA in het verleden contracten heeft gegund aan meerdere partners om ervoor te zorgen dat een missie op tijd wordt gelanceerd.

  De uitkomst is niet verrassend gezien de NASA’s eigen scepsis. Het bureau geloofde dat Blue Origin gokte met zijn oorspronkelijke voorstel van $ 5,9 miljard op basis van gebrekkige veronderstellingen dat NASA zowel zou onderhandelen over de prijs als de financiering zou ontvangen die nodig was om een ​​duurder bod te dekken. Blue Origin was het niet eens met de beoordeling en vond dat het een goed aanbod deed, maar dat suggereert nog steeds dat NASA de voorkeur gaf aan SpaceX vanwege de lagere prijzen in plaats van oneerlijke criteria.

  In een verklaring schetste Blue Origin de uitspraak als een gedeeltelijke zege. De zaak zou naar verluidt “de belangrijke veiligheidskwesties hebben benadrukt” bij de inkoop van HLS. en toonde de noodzaak aan van een “onbevooroordeeld” proces dat concurrentie aanwakkerde en back-upsystemen omvatte. Het bedrijf was ook enthousiast over zijn voortdurende betrokkenheid bij het Artemis-programma, inclusief de ontwikkeling van maanbronnen, robotica en sensoren. Het is niet duidelijk of Blue Origin de uitkomst zal aanvechten (we hebben hiernaar gevraagd), maar we zouden niet geschokt zijn als er beroep zou worden aangetekend. U kunt de volledige verklaring hieronder lezen.

  Onze rechtszaak met de Court of Federal Claims bracht de belangrijke veiligheidsproblemen met het inkoopproces van het Human Landing System aan het licht die nog moeten worden aangepakt. Het veilig terugbrengen van astronauten naar de maan via het publiek-private samenwerkingsmodel van NASA vereist een onbevooroordeeld inkoopproces naast een goed beleid dat redundante systemen omvat en concurrentie bevordert. Blue Origin blijft zeer toegewijd aan het succes van het Artemis-programma en we hebben een brede basis van activiteiten op basis van meerdere contracten met NASA om het doel van de Verenigde Staten te bereiken om terug te keren naar de maan om te blijven. We zijn volledig betrokken bij NASA om duurzame lander-ontwerpen te ontwikkelen, een breed scala aan technologische risicobeperkingen uit te voeren en commerciële maanladingsdiensten te leveren. We hebben ook een contract met NASA om in-situ technologie voor het gebruik van hulpbronnen, maanruimterobotica en samenwerking met maanlandingssensoren te ontwikkelen, inclusief testen op New Shepard. We kijken ernaar uit om van NASA te horen over de volgende stappen in het HLS-aanbestedingsproces.

  In een tweet zei Bezos: “Niet de beslissing die we wilden, maar we respecteren het oordeel van de rechtbank en wensen de NASA alle succes toe. en SpaceX op het contract.”

  Niet de beslissing die we wilden, maar we respecteren het oordeel van de rechtbank en wensen de NASA veel succes en SpaceX op het contract. pic.twitter.com/BeXc4A8YaW

  — Jeff Bezos (@JeffBezos) 4 november 2021

  Update 11/4, 13:50 ET: NASA zei dat het werk met SpaceX zou hervatten “zo snel mogelijk” na de beslissing. Het voegde eraan toe dat het met meerdere bedrijven werkte aan Artemis-projecten, zoals een verzoek voor 2022 voor terugkerende maanlandingsdiensten.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]