More

  Apple heft naar verluidt morgen de maskervereisten op in sommige Amerikaanse winkels |

  Apple zou in sommige winkels zijn maskervereisten kunnen versoepelen na maandenlang voorzichtig te zijn geweest. Bloomberg beweerde een Apple-memo te hebben met plannen om de maskervereisten op te heffen bij meer dan 100 van de ongeveer 270 Amerikaanse winkels van de iPhone-maker. Het beleid zal naar verluidt van toepassing zijn op winkels in Arizona, Californië, Connecticut, Florida, Louisiana, New Jersey en New York voordat het zich naar andere staten en winkels verspreidt. Apple heeft geweigerd commentaar te geven.

  Het bedrijf heft de vereisten op vanwege het dalende aantal COVID-19-gevallen en het verbeteren van de vaccinatiegraad, aldus de memo. Het beleid is van toepassing ongeacht de vaccinatiestatus van een klant, hoewel winkelpersoneel nog steeds maskers moet dragen vanwege langere interacties en nauwer contact. Winkels zullen nog steeds maskers voor iedereen vereisen in gebieden waar de lokale overheid de veiligheidsmaatregel eist, zoals in Los Angeles en de San Francisco Bay Area.

  Het bedrijf heeft zijn winkelbeleid regelmatig gewijzigd naarmate de pandemie zich ontwikkelde . Zo heeft het winkels gesloten en heropend op basis van case-levels. Het schrapte de maskervereiste in veel Amerikaanse winkels in juni om ze een maand later terug te brengen.

  Op voorwaarde dat het lek klopt, is het veel te vroeg om te zeggen of deze beleidsverschuiving zal blijven bestaan. De pandemie was op zijn zachtst gezegd niet helemaal voorspelbaar. Een verandering in de maskervereisten zou echter zeker de hoop van Apple weerspiegelen om zo snel mogelijk terug te keren naar pre-pandemische omstandigheden, zowel in winkels als op kantoor.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]