More

  VS verbiedt handel met beveiligingsbedrijf NSO Group over Pegasus-spyware (bijgewerkt) |

  Ontwikkelaar van bewakingssoftware NSO Group heeft mogelijk een zeer moeilijke weg voor de boeg. Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft NSO toegevoegd aan zijn entiteitenlijst, waardoor de handel met het bedrijf feitelijk wordt verboden. De verhuizing verbiedt Amerikaanse bedrijven om zaken te doen met NSO, tenzij ze expliciete toestemming krijgen. Dat is ook onwaarschijnlijk, wanneer de regel geen uitzonderingen op licenties voor export toestaat en de VS standaard beoordelingen afwijst.

  NSO en het collega-Israëlische bedrijf Candiru (ook op de entiteitenlijst) worden beschuldigd van het inschakelen van vijandige spionage door autoritaire regeringen. Ze zouden spyware zoals NSO’s Pegasus hebben geleverd aan ‘autoritaire regeringen’ die de tools gebruikten om activisten, journalisten en andere critici op te sporen in een poging om politieke dissidenten de kop in te drukken. Dit maakt deel uit van het streven van de regering-Biden-Harris om mensenrechten tot “het centrum” van het Amerikaanse buitenlands beleid te maken, aldus het ministerie van Handel.

  De laatste ronde van handelsverboden heeft ook gevolgen voor het Russische bedrijf Positive Technologies en de Singaporese computer. Security Initiative Consultancy, waarvan de bots werden beschuldigd van het verkopen van hacktools.

  We hebben NSO Group om commentaar gevraagd, hoewel het officiële contactadres van de media een fout opleverde. Het bedrijf heeft beweringen over het mogelijk maken van misbruik in het verleden ten stelligste afgewezen, waaronder ontkenningen dat Pegasus werd gebruikt om de vermoorde journalist Jamal Khashoggi aan te vallen. NSO zei dat het de toegang had geblokkeerd voor eerdere misbruiken en dat het zelfs een lasteradvocaat inhuurde die onderzoeksjournalisten en hun partners beschuldigde van verkeerde interpretaties en ongegronde veronderstellingen.

  Het ministerie van Handel beweert echter bewijs te hebben van de acties van NSO. . Het netto-effect is hetzelfde. NSO is niet per se gedoemd. Net als Huawei, lid van de blocklist, kan het echter moeite hebben om te werken zonder toegang tot Amerikaanse partners die het eerder gebruikte.

  Update 11/3 12PM ET: Een woordvoerder van de NSO Group vertelde de Het bedrijf was “verbijsterd” door het besluit en beweerde dat zijn instrumenten de VS hielpen door “terrorisme en misdaad te voorkomen”. NSO zei dat het zou pleiten voor een opheffing van het verbod en herhaalde dat het de “meest rigoureuze” mensenrechten- en nalevingssystemen ter wereld had. U kunt de volledige verklaring hieronder lezen.

  NSO Group is verbijsterd over het besluit gezien het feit dat onze technologieën de nationale veiligheidsbelangen en het beleid van de VS ondersteunen door terrorisme en misdaad te voorkomen, en daarom zullen we ervoor pleiten dat dit besluit wordt teruggedraaid . We kijken ernaar uit om de volledige informatie te presenteren over hoe we ‘s werelds meest rigoureuze nalevings- en mensenrechtenprogramma’s hebben die zijn gebaseerd op de Amerikaanse waarden die we diep delen, wat al resulteerde in meerdere beëindigingen van contacten met overheidsinstanties die onze producten misbruikten.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]